Hallgat a Tilos

Hallgat a Tilos

Felfüggesztik a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogosultságát Budapest területén, miután a Fővárosi Ítélőtábla szerdán helybenhagyta a médiahatóság korábbi döntését. A Tilos Rádióban 2003 karácsonyán az egyik műsorvezető ittasan azt mondta: "kiirtanám az összes keresztényt". A kijelentést követően a Fidesz, de más jobboldali őártok és szervezetek is követelték a rádió betiltását. A Fővárosi Ítélőtábla döntése után péntek éjféltől huszonöt napra elhallgat aTilos Rádió.

Nyílt pályázat az 56-os emlékmű tervére

Nyílt tervpályázatot írt ki az 1956-os forradalom és szabadságharc központi emlékművének megtervezésére a Miniszterelnöki Hivatal. László Boglár kormányszóvivő tájékoztatása szerint a cél az, hogy a Városligetben felállítandó emlékmű ne csak a múltnak állítson emléket, hanem a következő generációkhoz is szóljon. Az eljárás nyílt közbeszerzési eljárás, a zsűri neves hazai és külföldi képzőművészekből, kutatókból és történészekből áll majd. A pályázat eredményhirdetése június 16-án várható. (MTI)

SZDSZ: nem a koldulás szabálysértéssé nyilvánítására

Az SZDSZ nem támogatja azt a szocialisták és a Centrum Párt képviselői által benyújtott javaslatot, amely szabálysértéssé nyilvánítaná és 25 ezer forintos bírsággal büntetné a koldulást Szeged belvárosában. Sándor Klára elnökségi tag úgy nyilatkozott: a javaslatot embertelennek és értelmetlennek tartják, s nem értenek egyet azzal, hogy a szegénység viszszaszorítását a szegények megbüntetésével lehet elérni. (MTI)

<>A Fidesz szerint a Nap-kelte szocialista propagandaműsor

Szocialista propagandaműsornak tartja a Nap-keltét a Fidesz, amely szerint a közszolgálati MTV reggeli hírműsorának csapata "az MSZP mögött áll", ezért a gyártóval kötött megállapodás felülvizsgálatára szólította fel csütörtökön a televízió vezetését. Az ügy előzménye, hogy Fiala János a műsorban kijelentette: kérdezőtársaival egyetemben azt a szellemet képviseli, hogy "hajrá, MSZP". A Fidesz azt is kifogásolja, hogy a kijelentést egyik riporter sem kérte ki magának. Holub Katalin, az MTV szóvivője elmondta: Nika György, az aktuális műsorok igazgatója már szerdán vizsgálatra kérte fel az ügyben a Nap-kelte producerét. Gyárfás Tamás válasza szerint a szerkesztőség elhatárolódik a történtektől. (Hírösszefoglalónk)

Otthon terhes lányoknak Érden

Krízishelyzetben lévő terhes anyák, fiatal lányok átmeneti elhelyezésére nyílt meg egy e célra életre hívott alapítvány szervezésében csütörtökön az első Lea Otthon Érden. Az egy bérelt házban berendezkedett otthonban egyszerre húsz anyát és gyermekét helyezhetnek el. A lakókról kilencfős személyzet - közöttük családsegítő, pedagógus, jogász, pszichológus - gondoskodik. A terv szerint másfél évig élhetnek itt a kismamák, s ez idő alatt igyekeznek számukra a társadalomba visszailleszkedés feltételeit megteremteni. (MTI)

Belső harc a Munkáspártban

A belső ellenzék két vezetője, Vajnai Attila alelnök és Fratanolo János Baranya megyei elnök kizárásáról, valamint a megyei szervezet elnökségének feloszlatásáról dönt a közeljövőben a Munkáspárt központi bizottsága. Thürmer Gyula elnök azt mondta: a párton belüli pártellenzéki csoport a párt fő iránya ellen szervezkedik, amelynek lényege az, hogy az MSZP irányába vigyék el a szavazókat. A vezető szerint a többség nem akar a Vajnai-féle irányba menni. (MTI)

Úszó-EB: egyezség

A 2006-os úszó Európa-bajnokságnak otthont adó Margit-szigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda bővítéséhez kapcsolódó feladatait a Nemzeti Sporthivatal a környezeti szervezetek bevonásával úgy végzi, hogy a környezetvédelmi szempontokat beépíti a programba. Erről kötött együttműködési megállapodást tegnap a sporthivatal a Zöld Demokraták Szövetségével. Az egyezség szerint egyebek mellett az uszodabővítés érintette területről a kivágásra ítélt 54 közül 12 nagy értékű fát Magyarországon még nem meghonosodott technológia alkalmazásával ültetnek át a szigeten. (MTI)

<>Átalakítás előtt a közgyógyellátási rendszer

Át kell alakítani a közgyógyellátási rendszert, az eddigieknél fokozottabban érvényesítve a rászorultsági elvet - jelentette ki Vojnik Mária, az Egészségügyi Minisztérium politikai államtitkára csütörtökön egy balatonvilágosi konferencián. Kifejtette: a rendszer reformjának kimunkálásánál érvényesíteni kell, hogy a támogatás váljon célzottabbá, az igénybe vehető szolgáltatások jobban igazodjanak az érintettek szükségleteihez, valamint a támogatás igénybevételének fokozott szakmai és pénzügyi ellenőrzés alá kell kerülnie. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.