Videotékák népe

Babatündér billeg a Gold videotéka felé vezető jégpáncélon. Hát nem egy Sebestyén Júlia, na. Soma inkább, a Megasztár zsűrijéből. Sophia Loren-szemüvegben, vállán kis fehér műszőrme kepp, kínai akciós, alul nem igazán méretarányos, feszülő kék koptatott farmer, derékban kibuggyanó úszógumi, a farmeren rojtos fekete műbőrszoknya, egészen lent dominaszerű, hegyes orrú, tűsarkú, minimum 43-as piros csizma.

Babatündér "csizije" olyan, akár egy cinóberszínű derékszögű háromszög. Vörösre fagyott ujjain a "köröm csillámló kék fényben pompázik". Itt-ott lekopva a lakk, a nikotin sárgája már megcsípte a száradó, pirosra fagyott bőrt. Elgémberedett markában két átlátszó Auchan-szatyor, benne sok-sok akciós energiaital-flakonnal. Babatündér fülében két-két óriás, hamisarany karika himbálódzik, túlszoláriumozott orrában piercing, körös-körül hámlik a bőr. - Van ám intimsmukkom is - dicsekedett nemrég.

De ni csak, ott jőnek Tubica és Tubicáné, Parti Nagy Lajos Hősöm teréből. Két faggyútömeg, a chips és a kóladzsenörejsön tagjai, mint túlsúlyos gerlepár totyognak. Valaha fehér, ma inkább testszínű dzsoggingjuk suhog a huzatos utcán. Meg-megállnak, mintha hirtelen fékeznének. Behúzódnak a szélvédett sarokba. Arcukra ráfagyott a tegnapi disznózsír meg a dobozos sör kicsorduló habja.

- Gyerekek , megvan-e A macskanő, vagy micsoda, az nekem kell - visít már messziről Babatündér Tubicáéknak. - Ha nincs, az se baj, tuti meglesz a Kígyófej, vagy az Ezüstsólyom. Ha egyik sincs, azt mondta az uram, hogy akkor hozzam el az Argót.

Tubicáék szemmel láthatólag nem tudják követni Babatündért. Különben is ők már a reggeli pálinka plusz sörike mellett megegyeztek abban, hogy nekik Tarantinótól a Kutyaszorítóban kell, meg valami kis fitnisz-velnisz Norbi-film. - Hát mi a jó francnak vettem neked a szobakerékpárt, te asszony? - turbékol-burrog Tubica úr. - Hát a bérlet, a kondiba? Ne igyá annyi sört, te, ne igyá má' annyit, nem meg mondtam?

Ne figyeljünk feltűnően Tubicáékra! Érzékenyek az emberek, ha belegázolunk az intimszférájukba, meg hát van információs önrendelkezési jog is, vagy mi a csoda. Várjunk különben is a sorunkra, a Gold videotéka még mindig zárva.

Tubicáék addig is politizálnak. - Itt volt a Viktor Óbudán, én láttam, amikor leszállt az Árpád hídnál a HÉV-ről. Volt nála egy nagy narancssárga ernyő is. Ki látott má' ilyet? Mér' pont narancssárga, meg minek az az ernyő, ha esik a hó? - értetlenkedik Tubicáné. - Lassítsatok má', addig, amíg nőies vagyok, különben is totál másnapos a burám - szól közbe Babatündér. "Maj' szétpattanok!"

Amott két Fazekas Róbert vagy inkább Norbi-klón közelg. Amint csatlakoznak Babatündérhez, Tubicához és Tubicánéhoz, régi ismerősökként köszöntik egymást, tenyerüket összecsapják, mint csapattársak, amikor valaki beletalál a hálóba a kézilabdameccsen. A két Norbi-klón zseléje rendben van tüskés gesztenyefejükön. - Nekünk valamilyen jó kis amerikai jégkorong vagy kosárlabda plejsztejsön kéne. Mit gondoltok, van?

Babatündér magába mélyed. Ritka pillanat. Tubica és Tubicáné sem tud hozzászólni a témához. De Babatündért nem olyan fából faragták, hogy sokáig hallgasson. Ha úgy érzi, neki kell átvennie a közbeszéd tematizálását, nem habozik. - Gyerekek, van-e itt valamilyen jó kis szeszfilm, valami kis leszbi, vagy hetero, de jöhet animál is. Valami kis Dolly Bászter vagy Maya Gold?

Az egyik Norbi-klón túlinformált: - Maya Gold nemrég szült. - Hülye-e vagy? Honnan veszed ezt? - így Babatündér. - Láttam reggel a Napkeltében, meg benne volt az újságban is. Dolly Bászter meg már nagymama, te.

Délelőtt tíz óra: a lakat méltóságteljesen lehull a Gold videotéka berácsozott ajtajáról. Bent egész jól megvannak egymással: Babatündér, Tubica úr és Tubicáné, meg a két Norbi-klón. Olvad róluk a sáros hólé, a leterített kartonon, mint védőszőnyegen feketéllnek a nedves lábnyomok.

Bejön egy fiatal lány: - Tessék mondani, Almodóvártól a Szenvedélyek labirintusában vagy a Rossz nevelés kapható? Esetleg a Beszélj hozzá! vagy a Mindent anyámról?

Mindenki zavarba jön, csönd telepszik a Gold videotékára, majd éktelen nyerítés: - Micsoda? Milyen lekvár? - kérdezi Babatündér. Mintha ő lenne a Gold eladónője.

A Gold, ahol talán plejsztejsön is van
A Gold, ahol talán plejsztejsön is van
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.