Ferencváros: szakad a koalíció?

Ferencváros: szakad a koalíció?

Elutasította a kerület költségvetését Ferencváros képviselő-testülete kedd esti ülésén. A szocialisták többsége azért nem szavazta meg a büdzsét, mert az SZDSZ-es polgármester nem terjesztette be az MSZP által favorizált sportcentrum építését. Gegesy Ferenc szerint a kerületnek még tíz évig a városrehabilitáció a legfontosabb, így nem jut egymilliárd a sportcentrumra. A polgármester közölte: ezzel felbomlott a koalíció. Bánsági Tamás MSZP-s alpolgármester - akitől Gegesy korábban minden jogkört megvont - szerint ez csak a polgármester magánvéleménye. Mint az Indexnek elmondta, a koalíciós egyeztetést folytatják, a költségvetésről később újra szavaznak. (Munkatársunktól)

Új fideszes bizottsági elnökök

Ma dönt a Fővárosi Közgyűlés két, fideszes vezetésű szakbizottság új elnökéről. Kupper András, a Fidesz-MKDSZ-frakció vezetője lapunknak elmondta: a lemondott Sasvári Szilárd helyett Endrédy Istvánt javasolják a várostervezési és városképvédelmi bizottság élére. A frakció által visszahívott Juharos Róbert helyett pedig Ughy Attila vezetné a jogi bizottságot, amelyet koalíciós javaslatra öszszevonnának a mentelmi bizottsággal. A két korábbi elnök a telefonfülke-reklámok ügye miatt kényszerült megválni posztjától. (S. G.)

Kisebb üzletközpontot akarnak a KÖKI-n

A Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti üzletközpont-építéssel kapcsolatos övezet-átsorolásra beadott kérelem visszavonására kéri a helyi önkormányzatot a Fidesz kispesti képviselőcsoportja a legközelebbi testületi ülésen - tudatta tegnapi sajtótájékoztatóján Fried Miklós, a párt kerületi vezetője, Endrédy István fővárosi képviselő és Tarnai Richárd választókerületi elnök. A beépítés csökkentésére, a területnek új, környezetkímélőbb övezetátsorolási engedélyeztetésére tesznek javaslatot. (Cs. L.)

Felszámolnák a lakbértartozásokat

A zuglói politikai erők képviselői szerdán konszenzusos elvi döntést hoztak: megoldást keresnek arra, hogy a kerületben felhalmozódott 133 milliós lakbérkinnlevőséget felszámolják. A helyi szociális bizottság elnöke, Láng Márta elmondta: az adósokat egyenként keresik fel az önkormányzat megbízottai, hogy valamiféle eredményre jussanak velük, ez fél évnél nem tart tovább. Az esetleges kilakoltatásokról ezek után a képviselő-testület dönthet. A XIV. kerületi önkormányzati lakásokban élők közül durván ezren tartoznak a lakbérrel, közülük csaknem nyolcszázan egy évnél hosszabb ideje, de olyan lakó is van, aki 1996 óta nem fizet. A kerületben eddig 70-80 bírói végzés született, amely szerint a nem fizető lakóknak el kellene hagyniuk bérleményeiket. (B. T.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.