Új nyomok Juscsenko megmérgezésének ügyében

Új szálon nyomoznak a Viktor Juscsenko ukrán elnök - akkor még elnökjelölt - tavalyi megmérgezése ügyében vizsgálódó ügyészek a birtokukba jutott hangfelvételek alapján - közölte szerdán az ukrán főügyész szóvivője.

Szvjatoszlav Piszkun főügyész olyan hangfelvételek birtokába jutott, amelyeken valószínűleg orosz titkosszolgálati tisztségviselők beszélgetnek Gleb Pavlovszkij moszkvai politikai elemzőnek Juscsenko megmérgezésében való lehetséges szerepéről - mondta Vjacseszlav Asztapov szóvivő. "Az ügyész azt mondta,  tudja, kinek a hangja hallható a szalagokon" - tette hozzá.

A hangfelvételeket először a Juscsenko-párti ukrán televízió, a TV5 adásában játszották le, de az volt az általános vélemény róluk, hogy hamisítványok. A felvételeken a feltételezett orosz ügynökök arról beszélgetnek, hogy Pavlovszkijnak milyen szerepe legyen abban a tervben, hogy Juscsenko népszerűségének lerontása céljából mérgező anyaggal elcsúfítsák az ellenzéki elnökjelölt arcát.

Asztapov közölte: "Az ügyészeknek minden anyag a birtokukban van... és munkakapcsolatban állnak ezekkel az emberekkel", de többet nem árult el. Pavlovszkij tagadja a vádat, hogy szerepe lett volna az elnökjelölt megmérgezésében: "Ezek hamisított felvételek, mi több, valakinek a fantáziaszüleményei" - jelentette ki az AP hírügynökségnek nyilatkozva.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.