Tirol a hó fogságában

Nyugat-Ausztria legnagyobb részén lavinaveszély van, ami hátráltatja az elmúlt napokban betemetett alacsonyabb rendű utak kiszabadítását a hótakaró alól.

Az Arlberg három települését, s az ott üdülő 15 ezer turistát a lezárt utak csaknem két napig elvágták a külvilágtól; az idő javulásával két üdülőfalu már megközelíthető, de az időjárási előrejelzések nem sok jóval kecsegtetnek.

Az Alpok e településein az ilyesmi nem okoz különösebb meglepetést, s a szállodások mindig felkészülnek arra, hogy esetleg napokig nem jutnak hozzá a megrendelt élelmiszerhez. Minden bizonnyal mindig jól megoldják az ilyen helyzeteket - ha nem így lenne, nem térnének vissza évről évre előkelő vendégeik. Köztük a holland királyi család: Beatrix királynő, három fiával, menyeivel, unokáival. A trónörökös, Willem Alexander felesége gyermeket vár, de ez nem akadályozza a síelésben. Velük van 14 hónapos kislányuk. A lechiek megszokták a királyi család látogatását - akik pedig nem tudják, kik ők, viselkedésükből nem gondolhatják, hogy a síliftnél türelmesen várakozó idős hölgy egy ország királynője.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.