Járhatatlan utak Abaújban

Az országban tegnap több helyen sűrűn esett a hó, egyes térségekben gondokat okozva a közlekedésben. Abaújban hét alsóbbrendű út vált járhatatlanná a hóátfúvások miatt - tudtuk meg Balabás Tihamértól, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Állami Közútkezelő Kht. ügyeletesétől.

A délutáni órákban az erős szél által emelt hóbuckák miatt átmenetileg megközelíthetetlenné vált Hejce és Hernádkércs, estére azonban a hóekék utat nyitottak e települések felé. Lapzártánkkor Pányok községet zárta el a külvilágtól a hófúvás, és hét alsóbbrendű út volt járhatatlan. Szerencs és Gesztely között, a 37-es számú főúton mintegy 200 autó elakadt tegnap délután fél kettőkor, mert három kamion keresztbe fordult ezen a szakaszon, néhány személyautó pedig az árokba csúszott. Személyi sérülés nem történt, a forgalom - a tűzoltók segítségével - két és fél óra múltán indult meg.

Az esti órákban nem lehetett közlekedni a Vilmány-Fony, a Pere-Abaújszántó, az Encs-Szegilong, a Gönc-
Kéked, a Gagybátor-Gagyvendégi és a Szemere-országhatár közötti utakon. Az esti órákban a szél alábbhagyott, a havazást eső váltotta fel, ami a munkagépek dolgát jelentősen megkönnyítette.

Csongrád megye minden jelentősebb útján lehetett közlekedni tegnap - de csak nehezen. A főutak latyakosak, a mellékutak havasak, hókásásak voltak. A rendőrség ügyelete szerint a térség útjain estig nem volt súlyos baleset, nem történt több karambol, mint más napokon. Békés megyében sem volt járhatatlan út, és a nap folyamán súlyosabb baleset sem történt.

Hófúvás nehezítette a közlekedést Szerencs és Gesztely között
Hófúvás nehezítette a közlekedést Szerencs és Gesztely között
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.