Koltay-film a Tankcsapdáról

Koltay Gábor rendező filmet készít a debreceni Tankcsapda zenekarról. A produkcióval kapcsolatban az érintettek egyelőre semmiféle részletet nem kívánnak elárulni. Lukács László, a zenekar vezetője, alapító tagja érdeklődésünkre csak annyit mondott: valóban készülőben van egy munkájuk Koltay Gáborral. Kérdésünkre a filmrendező is csupán azt közölte: a film készül, az idén valószínűleg bemutatják.

A vállaltan jobboldali elkötelezettségű rendező munkáinak ismeretében meglepő, hogy Koltay Gábort napjaink egyik legsikeresebb, elementáris erejű "punk & rollt" játszó zenekara foglalkoztatja. A Tankcsapda dalaiban nem találni direkt aktuálpolitikai utalásokat, s a zenekar nem számít az úgynevezett "nemzeti rockot" játszó formációk közé sem. Információink szerint Koltay a debreceni zenekar történetét, életét dolgozza föl. Úgy tudjuk, a rendező kedveli a Tankcsapda zenéjét, és - a fiával együtt - évek óta jár a koncertjeikre.

Az 1989-ben Debrecenben alapított, háromtagú banda első CD-lemeze 1994-ben jelent meg Jönnek a férgek címmel. A dalszövegeikben gyakori motívum a pusztulás, a halál, a prostitúció, a drog és az alkohol. Egyik legnagyobb slágerük "Az élet a legjobb méreg" címet viseli, a másik az "Egyszerű dal", amelynek kezdősorai szinte szállóigévé váltak a rajongók körében: "Néha úgy hiányzik a marihuána, / Mint a hercegnőnek a Don Juan, ha /Az erkélyről a szemébe néz /Vonzza, mint méhet a méz". A zenekar a 15 éves jubileumi koncertjét decemberben tartotta a tízezres befogadóképességű debreceni Főnix csarnokban.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.