Itt a hideg, áll a MÁV

Órákon át vesztegeltek a vonatok csütörtökön, mert a hideg időjárás áramkimaradást okozott, befagytak a váltók. A nyílt pályán álló szerelvényekben dideregtek az utasok, mert áram nélkül a villanymozdonyok fűteni sem tudtak.

Több mint másfél órán át nem közlekedtek a vonatok Martonvásár és Budapest között. Érd térségében csütörtök reggel fél nyolctól kilencig nem volt áram a vasúti vezetékben. Emiatt a Budapest -Komárom, a Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Székesfehérvár között közlekedő vonatok 50-60 percet késtek, s mintegy 10-15 vonatszerelvény vesztegelt, arra várva, hogy a villanymozdonyokat dízelre cseréljék. A pályaudvari szerelvény-előfűtő berendezések sem működnek kellő hatékonysággal.

Fönnakadásokat okozott a hideg a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonal több szakaszán is. Hajdúhadház, Apafa, Debrecen térségében is késnek a vonatok síntörések, illetve a jelző- és biztosítóberendezések hibája miatt. Síntörések okoztak gondot Báránd, Cegléd, Rétszilas térségében, valamint Szenta és Csurgó, Emőd és Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomás között. A MÁV közleménye szerint: a hideg okozta fönnakadások miatt a cég nem téríti vissza az intercity (IC)-helyjegyek árát. A közlemény hangsúlyozza, hogy a hideg időjárás miatt országszerte késnek a vonatok, a "tartós és rendkívüli" fagy már második napja okoz fennakadásokat a vasúti közlekedésben.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.