Magyar szerint a Fidesz elnöke politológus lenne

Orbán Viktor ambícióit és a jelenlegi felsőoktatási beiskolázási adatokat ismerve a volt miniszterelnök ma valószínűleg kommunikáció vagy politológia szakos hallgató lenne - jelentette ki Magyar Bálint oktatási miniszter a Fidesz elnökének nyilatkozatára reagálva, amely szerint, ha most járna általános iskolába Alcsútdobozon, valószínűleg csak traktoros vagy agronómus lehetne.

 Magyar ezt demagógiának minősítette. Elmondta: a rendszerváltás egyik fő érdeme, hogy megnyíltak a felsőoktatás kapui: az évi százezerről mára több mint négyszázezerre nőtt az egyetemekre, főiskolákra járók száma. "Nem lehet azt mondani, hogy a Kádár-rendszerben több esélyük lett volna a tovább tanulásra a gyerekeknek, ugyanakkor tény, hogy a jelenlegi oktatási rendszer erősen szegregált" - mondta Magyar.

- Egy felmérés szerint a gimnazisták teljesítménye megelőzi a finn tanulók átlageredményeit, a szakközépiskolások az OECD-országok átlaga alatt teljesítenek, a szakiskolába járó diákok pedig a legutolsó helyezést elért mexikói tanulók átlagteljesítménye alatti eredményt produkáltak - mondta.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.