Felelős döntés - jegyzet

A főváros hosszas huzavona után belement abba, hogy a Margit-szigeten legyen a 2006-os úszó Európa-bajnokság, hozzájárult ahhoz, hogy az állammal közös telken bővítsék a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodát, a szükséges csatornabővítésekre azonban tegnap nemet mondott az ilyen ügyekben illetékes szakbizottság.

Az egyébként kormánypárti többségű testület tegnapi ülésén az ellenzékiek voltak többen, le is szavazták a szerintük elfogadhatatlan csatornabővítést.

Az ügynek azonban ezzel nincs vége, senkinek sem kell attól tartania, hogy a műugróknak és az úszóknak a bajnokság idején árnyékszékekre kell elvonulniuk, amelyet majd rendszeresen ürít a szippantós autó. A városházi döntéshozó verkli, ha lassan és ügyetlenül is, de megbízhatóan működik. Maga a fideszes bizottsági elnök prognosztizálta azt, hogy legközelebb már teljes létszámban ott lesznek a koalíciós bizottsági tagok, így az Eb-hez szükséges csatornabővítésre meglesz az engedély.

Ez is jól példázza, milyen magasztos és alapos államférfiúi meggondolások rejteznek a hivatalos döntések mögött. A végleges döntés előtt egy nappal a fővárosi sportbizottság mondott nemet az Eb-re. E döntést azonban senki sem vette komolyan, hiszen akkor is az ellenzéki képviselők voltak többségben az ülésen, csakúgy, mint a tegnapi csatornabővítésről szóló határozatnál.

Ha pedig mégsem lenne meg az engedély, akkor sem voltak hiábavalók a határozatok - a papír, amelyre nyomtatták őket, még jó szolgálatot tehet. Ha máshol nem, a Margit-szigeti illemhelyeken, gurigára tekerve.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.