Szerényen gyarapodó városvezetők

Szerény mértékben gyarapodott a városvezetők vagyona. Néhányan autót vásároltak, sokan félretettek, és szinte mindenki tartozik a banknak vagy a családnak.

Öt ingatlannal rendelkezik Demszky Gábor - derül ki a főpolgármester vagyonbevallásából. Övé egy 171 négyzetméteres budakeszi társasházi lakás fele, amelyet 1992-ben vásárolt. A főpolgármester kizárólagos tulajdonosa egy ugyancsak Budakeszin lévő, 57 négyzetméteres lakásnak, amelyhez 2000-ben jutott hozzá. A szomszédban lévő, 142 négyzetméteres lakás negyedét is birtokolja Demszky. Szerepel a vagyonnyilatkozatban a horvátországi nyaraló - a Kusariban lévő, 130 négyzetméteres ingatlant két éve vette. Tavaly vásárolt egy 90 négyzetméteres telken lévő, 25 négyzetméteres gazdasági épületet is az isztriai faluban. A horvátországi ingatlanok a főpolgármester kizárólagos tulajdonát képezik.

Demszky valamivel több mint 700 ezer forinttal rendelkezik nyugdíjpénztári befizetésként, 1,1 milliós megtakarítása van egy kereskedelmi bankban, egy másik hitelintézetben pedig 2,2 milliót helyezett el devizában. A főpolgármester két banknak is tartozik, összesen majdnem hétmillió forinttal, magánszemélyeknek pedig 5,4 millió forinttal adós.

Demszky 671 ezer forintot keres havonta főpolgármesterként, öt hónapos európai parlamenti képviselősége pedig csaknem ötmillió forintot hozott a konyhára. Nyaralója bérbeadásából tavaly 600 ezer forintos jövedelemre tett szert.

Atkári János, a helyi adókért felelős főpolgármester-helyettes (SZDSZ) továbbra is feltünteti vagyonnyilatkozatában két sportcsónakját, háromezer kötetes könyvtárát, és 2003-as Opel Corsáját. A politikus felerészben tulajdonosa egy óbudai, 140 négyzetméteres társasházi lakásnak, egy XII. kerületi garzonnak, egy angyalföldi garázsnak, valamint egy kismarosi teleknek. Atkári bankbetétje meghaladja a tízmilliót, 3,5 millió forinttal viszont ő tartozik a pénzintézetnek.

Schiffer János kulturális főpolgármester-helyettes (MSZP) újra szerepeltette bevallásában ezerdarabos kisautó-gyűjteményét, amelyet majdnem negyven éve bővít. Megtakarításai hatmillió forintot tesznek ki. Vajda Pál városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes (MSZP) mindössze egy angyalföldi lakás felét birtokolja, értékpapírban 17,5 milliót tart. Bakonyi Tibor EU-ügyekért felelős főpolgármester-helyettes nagyjából 17 millió forintot tett félre, ebből kétmilliót készpénzben. A politikus adósságai majdnem húszmillió forintra rúgnak. Szolnoki Andrea, egészségügyi főpolgármester-helyettes (SZDSZ) 33 millió forintot tart betétkönyvben, és kizárólagos tulajdonosa egy 113 négyzetméteres belvárosi lakásnak, felerészben az övé egy XII. kerületi ingatlan is, és van tulajdonrésze egy balatonszemesi nyaralóban is.

Gy. Németh Erzsébet MSZP-frakcióvezető vagyonát gyarapítja három ingatlan - egy XVII. kerületi 140 négyzetméteres családi ház és egy 1988-ban vásárolt lovasberényi szántó fele, valamint egy balatonakali, 264 négyzetméteres nyaraló negyede. A Bevallásában új tétel a tavaly vásárolt Renault Megane. Gy. Németh 1,6 millió forintos bankhitelt törleszt, bankbetétje viszont 4,3 millió forintra rúg.

Bőhm Andrásnak, az SZDSZ-frakció vezetőjének mindössze egy angyalföldi garzon van a nevén, bevallásában feltüntette 1972 óta bővülő festmény- és rézkarc-gyűjteményét is. A politikus ötmillió forint készpénzt tart otthon, 18 millió forintot tesznek ki egyéb megtakarításai. Ügyvédként havonta egymillió forintot keres, országgyűlési képviselőként pedig több mint hatszázezer forint a tiszteletdíja.

Kupper András, a Fidesz-MKDSZ-frakció vezetője egy kelenföldi, 560 négyzetméteres, kétlakásos társasház felét tudhatja magáénak, és kizárólagos tulajdonosa egy érdi családi háznak is. Az ellenzéki városatya beszámolt értékes zongoráiról, háromezer kötetes könyvtáráról, 1200 darabos lemez-, és 500 darabos CD-gyűjteményéről. Kupper bankbetétje 24 millió, pénzintézettel szembeni tartozása csaknem kétmillió forint.

A fõpolgármester és helyettesei a közgyûlésben.  Mindenki mást gyûjt
A fõpolgármester és helyettesei a közgyûlésben. Mindenki mást gyûjt
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.