Hatalmas torlódás volt hajnalig az M1-esen

Elakadt kamionok miatt több száz gépjármű torlódott fel hétfő éjjel az M1-es autópályán - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Az OKF Fejér megyei ügyelete hétfő este 22.30 órakor kapta az értesítést a rendőrségtől, hogy az M1-es autópálya 48-as  kilométerszelvényénél a Győr felé vezető oldalon, a bicskei  leágazástól mintegy 10 kilométerre három kamion egy 300-400 méter hosszú, csúszós emelkedőn elakadt, mögöttük pedig több száz gépjármű, főként kamion összetorlódott.

A közlekedési zavar az OKF becslése szerint körülbelül 1500 utazót érintett, ezért a Fejér megyei ügyelet Bicskén kinyitotta a korábban kijelölt melegedőhelyet, ahol forró teához lehetett jutni. A Bicske általános iskolájában kijelölt melegedőhelyet az utazók nem kívánták igénybe venni, de a lefőzött teát három terepjáróval a helyszínre szállították és kiosztották.

A közútkezelő társaság már korábban megkezdte a só szórását, a hó tisztítását és a csúszásmentesítést az útszakaszon, de a gépek az elakadt járművek miatt nem tudtak haladni, így az OKF éjfélkor értesítette a bicskei és a tatabányai tűzoltókat.

Az elakadt kamionokat hajnali két órára kimentették, két óra után a belső sávban megindult a forgalom. A rendőrség még korábban a 38-as kilométerszelvénynél a további feltorlódás megakadályozása érdekében a forgalmat az 1-es autóútra terelte.

Négy óra 30 perckor az elterelést megszüntették, az M1-es autópálya teljes szélességében megindult a forgalom a Győr felé vezető oldalon - mondta Dobson Tibor. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.