Kaposvári "nemek"

Eredmény nélkül zárult tegnap Kaposváron a város oktatási, tudományos és kulturális bizottságának rendkívüli ülése, amelyet az Eötvös Loránd Műszaki Középiskolában történtek miatt kezdeményeztek - jelentette tudósítónk.

A Fidesz- és MDF-delegáltak nemmel szavaztak arra, tárgyalja-e a bizottság a történteket. Az iskola azzal a hangfelvétellel került a középpontba, amelyen Cs. István matematika-fizika tanár kiállt az ügynökmúlttal vádolt polgármester, Szita Károly mellett. A felvétel szerint azt mondta: "mocskos szarháziak" az újságírók, akik ma bármit leírhatnak, és géppisztollyal kellene lenőni az ilyen pletykálkodókat.

Kéki Zoltán, a város címzetes főjegyzője a közoktatási törvényre hivatkozva közölte, munkáltatói jogkörbe tartozik a tanár kijelentése, továbbá a múltbeli fegyelmi ügyek tárgyalása, így a bizottságnak nincs hatásköre eljárni, illetve vizsgálatot indítani. Harján Dávid szocialista önkormányzati képviselő eseti vizsgálóbizottság felállítását szerette volna kezdeményezni, hogy törvényesen zajlik-e a belső vizsgálat a középiskolában. Információi szerint a gyerekeknek kötelezően és névvel kellett válaszolniuk az iskolavezetés kérdéseire, ami alkalmas a megfélemlítésükre. A főjegyző szerint az iskolában pár napon belül lezárul a belső vizsgálat.

A város fideszes polgármestere, Szita Károly nem válaszolt az ellenzék ügynökvádakkal kapcsolatos kérdéseire a város tegnapi rendkívüli közgyűlésén, amelyet egy kistérségi megállapodás miatt kellett összehívni. Az ellenzéki képviselők nem kaptak lehetőséget napirend előtti hozzászólásra, ezért elhagyták a tárgyalótermet. Az SZMSZ szerint a közgyűlés előtt 24 órával kell legkésőbb jelezni a napirend előtti hozzászólásokat, ami megtörtént. Szita Kéki Zoltán címzetes főjegyzőt kérte fel a helyzet elbírálására, aki kifejtette: a vasárnap érkezett faxokat csak a közgyűlés reggelén tudták továbbítani a polgármesternek. A kérdést, hogy napirendre vegyék-e a hozzászólásokat, Szita szavazásra bocsátotta. A felvetést a többségben lévő jobboldali képviselők 14:13 arányban leszavazták a polgármester "igen" szavazata mellett.

Kéki Zoltán, Cs. István és Haus Árpád, az oktatási iroda vezetõje az ülésen
Kéki Zoltán, Cs. István és Haus Árpád, az oktatási iroda vezetõje az ülésen
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.