Fészekrakó hitel az FHB-tól is

Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Rt. február 1-jén megkezdi a Fészekrakó program keretében igényelhető kölcsönkérelmek befogadását - közölte a hitelintézet az MTI-vel hétfőn.

A program célja, hogy a fiatal párok és gyermeket nevelő személyek minimális önerővel, kiegészítő fedezet nélkül lakáshoz juthassanak. Az állam ennek érdekében február 1-jétől készfizető kezességet vállal az általuk felvett építési és vásárlási kölcsönökhöz.

Az FHB az érintett kör számára kedvezményeket kínál februártól - jelentette be a hitelintézet. A banknál csökkentett induló törlesztéssel is fel lehet venni a kölcsönt. A fiatalok szabadon megválaszthatják, hogy a futamidő első, második, harmadik vagy ötödik évének végéig kérnek-e fizetési könnyítést. Ilyenkor az ügyfél a tőketartozásból havonta csak egy jelképes összeget (kb. 100 forintot) törleszt, a kamatok és a kezelési költség megfizetése mellett. Így az adott időszakban akár több tízezer forinttal is kisebb lehet a törlesztőrészlet.

A Fészekrakó program keretén belül igényelt hiteleknél az FHB nem számít fel szerződéskötési díjat. A szerződéskötési díj azonos a korábbi hitelbírálati díjjal, a kölcsön összegének 0,5 százaléka.

Az FHB-n kívül eddig az OTP Bank Rt., az Erste Bank Hungary Rt. valamint a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. jelentette be, hogy csatlakozott a Fészekrakó programhoz.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.