Merénylet a tadzsik fővárosban

Autóba rejtett pokolgép robbant a tádzsik főváros, Dusanbe központjában hétfőn reggel, a merényletben egy ember életét vesztette - mondta el egy szemtanú.

A pokolgép a közép-ázsiai volt szovjet köztársaság polgári védelmi minisztériumánál lépett működésbe, egy kilométernyire Emomali Rahmonov elnök palotájától.

Egy nyugati hírügynökség tudósítója a helyszínen látta a felrobbant autó szétszóródott darabjait és az áldozat testrészeit.

Mirzo Zijojev polgári védelmi miniszter szerint a robbanásnak más áldozata nem volt.

Rendőrségi források azonban arról szóltak, hogy egy arra haladó taxiban négy személy szintén megsérült a detonáció következtében.

A robbanás erejétől a közelben parkoló autók közül több kiégett, az épületek ablakai kitörtek, a minisztérium ablakvédő vasrácsai deformálódtak.

A helyszínt a rendőrség kordonnal zárta el, a tűzoltók eloltották az égő autókat. Egyelőre nem ismeretes, ki követhette el a pokolgépes merényletet.

Az Afganisztánnal szomszédos, 7 milliós lakosságú Tádzsikisztánban február 27-én tartják a parlamenti választásokat. A muszlim köztársaságban 1992 és 1997 között polgárháború zajlott az oroszpárti és az iszlámista erők között, s a harcokat az ENSZ égisze alatt létrejött békeegyezménnyel zárták le. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.