Svájci tüntetés a davosi fórum ellen

Félezer ember tüntetett békésen csütörtökön este a svájci fővárosban a davosi Világgazdasági Fórum ellen.

A berni hatóságok által engedélyezett felvonuláson a rendőrség becslése szerint mintegy ötszáz ember vett részt. A hatóságok a tüntetőkével csaknem azonos számú rendőrt vezényeltek ki a rend fenntartására, beavatkozásra azonban nem volt szükség.

A berni hatóságok azt követően engedélyezték a tüntetők felvonulását, hogy a múlt szombaton tartott hasonló, másfélezres tiltakozó megmozdulás is alapvetően békés mederben zajlott le a svájci fővárosban; nyolcvannégy tüntetőt előállított ugyan a rendőrség, komolyabb rendbontás azonban nem történt.A nyugat-svájci Bienne városában mintegy nyolcvan tüntető vonult fel, akik az UBS vezető svájci bank kirendeltsége és a McDonald,s amerikai gyorsétterem-hálózat helyi étterme előtt a kapitalizmust és a profithajhászást elítélő jelszavakat skandáltak.

A kormányfők, magas rangú politikusok, vállalatvezetők részvételével folyó davosi tanácskozás vitáinak középpontjában az ENSZ azon célkitűzése áll, hogy 2015-re felére csökkentsék a szegénységet a világon.(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.