Kommunikációs hangzavar a Fidesznél

Zavar keletkezett a Fidesz kommunikációs stábjánál Meszleny László feladatköre és szerepvállalása miatt. A napokban született döntés arról, hogy a kommunikációs igazgató teljes hatáskörrel és kizárólagosan irányítja az ellenzéki párt nyilvános szerepléseit - noha Fidesz-körökben is sokan beszélnek esetleges távozásáról.

Egyesek szerint a színfalak mögött Orbán Viktor és Áder János is konfrontálódott egymással a kommunikációs igazgató szerepvállalása miatt. S miután az irányítás Meszleny hatáskörébe került, a parlamenti képviselőcsoport sajtóosztálya - állítólag Áder János frakcióvezető utasítására - "passzív rezisztenciába" vonult.

Lapunk úgy tudja, hogy vannak egyeztetési zavarok a Szentkirályi utca és a Képviselői Irodaház fideszes sajtóosztálya között. A hatáskörök módosítását némileg az is indokolttá tette, hogy Rogán Antal kampányfőnök lett. A kommunikációs igazgató Meszlényi László, a Fidesz sajtófőnöke Csépe Krisztina, és a párt sajtócsapata a Szentkirályi utcai központi székházban "székel". A Fidesz volt sajtófőnöke, Hammerstein Judit a parlamenti frakció sajtóosztályát vezeti - külön stábbal a Képviselői Irodaházban. Navracsics Tibor, Orbán kabinetfőnöke is részt vállal a kommunikációs stratégia alakításában, ő a Lendvay utcában a 2006-os kormányzásra való felkészülést koordinálja. Habony Árpád elemző-stratéga háttérbe vonult, de változatlanul Orbán Viktor személyes tanácsadója, Révész Máriusz pedig a Fidesz és a pártelnök szóvivője is.

Az állítólagos vitákról Meszleny László lapunknak annyit mondott: megtisztelő, de alaptalan a hír, hogy miatta került volna konfliktusba Orbán Viktor és Áder János. Hammerstein Judit szintén cáfolta, hogy a frakció mellett dolgozó sajtóosztály minden munkatársa szabadságra ment volna. Azt elismerte, hogy "nem teljes létszámban" dolgoznak, hiszen jelenleg nem ülésezik a parlament. Navracsics Tibor elismerte, hogy kommunikációs kérdésekben volt nézetkülönbség a Fidesz-elnökség pénteki ülésén, ám szerinte személyi kérdések nem voltak napirenden.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.