Szászt gyanúsítottként hallgatták ki

A Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn 209 rendbeli magánokirat-hamisítás gyanúsítottjaként hallgatta ki Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének volt elnökét.

Szász és védője, Futó Barnabás ellenvetéssel élt a 60 oldalas gyanúsítással szemben, amelynek terjedelme a sokszorosa a móri mészárosokkal szemben megfogalmazott gyanúsításénak. Szász ellen - mint az a PSZÁF volt elnökének közleményében olvasható - Keller László "bejelentése" nyomán indult eljárás annak gyanújával, hogy megbízási szerződések alapján, tényleges munkavégzés és teljesítés nélkül fizettek ki jelentős összegeket elnöksége alatt a felügyelet munkatársainak.

Szász kezdettől fogva tagadta a neki felrótt bűncselekményt. Azzal érvelt, hogy a felügyelet megalakítása után sok olyan feladat adódott, amelyeket külső személyek jóval drágábban végeztek volna el, mint a felügyelet munkatársai. Sok esetben biztonsági és adatvédelmi megfontolások is indokolták, hogy házon belül oldjanak meg bizonyos feladatokat. Szász szerint indokolt és jogszerű volt velük megbízási szerződést kötni. Futó Barnabás korábban elismerte: nem zárható ki, hogy egyes szerződések esetében a megállapodás és annak írásba foglalása más időpontban történt meg, ez azonban nem minősülhet bűncselekménynek.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.