SZDSZ-esek ajánlották Weklert

Az SZDSZ néhány politikusa járt közben Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknél annak érdekében, hogy Wekler Ferencet bízza meg a radioaktív hulladékok végleges elhelyezéséről szóló koncepció előkészítésével - értesült a Népszabadság.

A kijárt pozícióval próbálták kompenzálni a szőlőültetvényei körüli botrányok miatt az Országgyűlés alelnöki posztjáról távozó Weklert.

Gyurcsány január első hetében bízta meg Weklert azzal, hogy tegyen javaslatot az atomtemető helyszínének elfogadtatására, és ennek érdekében segítse az érintett szervek együtt gondolkodását. Weklerért korántsem lobbizott egységesen az SZDSZ. Több szabad demokrata politikus szerint súlyos baklövés a volt házelnök ismételt helyzetbe hozása, ezzel ugyanis együtt jár a sajtóban a szőlőügyek újbóli felemlegetése, amely árt a pártnak, a kormánynak - és Weklernek is. A megbízás szakmai oldalon sem okozott egyöntetű örömet. Brezsnyánszky Károly, a Magyar Állami Földtani Intézet igazgatója lapunknak korábban azt nyilatkozta: Wekler politikus, nem szakember. Lapunknak a kormányfő környezetéből kompromiszszumnak nevezték Wekler megbízását. Az eredeti elképzelések szerint ugyanis Wekler jóval nagyobb feladatot kapott volna, amelybe nemcsak az atomhulladék, hanem a paksi atomerőmű is beletartozott volna. Más források szerint Weklert egy vállalkozásfejlesztési alap vezetésére is ajánlották.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.