Baumgartner: melyik úton?

Azon dolgozunk, hogy megvalósítsuk Zsolt számára az új körülmények kínálta lehetőségeket - jelentette ki Rick Gorne, Baumgartner Zsolt menedzsere.

Mint ismeretes, az első magyar Forma-1-es pilóta a tavalyi esztendőt végigversenyezte a Minardi-csapatban - Indianapolisban pontszerző helyen végzett -, ám az idei szezonra egyelőre nem kapott szerződést egyetlen istállótól sem.

Amint az a Baumgartner Teamnek a Népszabadsághoz eljuttatott közleményéből kiderül, a versenyző menedzsmentjének mind ez ideig nem sikerült a Minardival közös nevezőre jutnia a 2005-ös gazdasági feltételeket illetően, ezzel együtt Zsolt számára több lehetőség is adott a Forma-1-ben.

- Továbbra is van esélye pilótaszerződésre a Jordanhez, ugyanakkor három nagycsapat tesztpilótai állása is nyitott a számára. Ez a négy út áll előttünk, s folyamatosan zajlanak az egyeztetések - mondta Gorne.

Baumgartner Zsolt a következőket nyilatkozta:

- Az elmúlt időszakban folyamatosan zajlottak a tárgyalások a menedzsmentem és a Minardi-csapat között; a 2004 végén lejárt kontraktusom megújítására mindkét félben megvolt a hajlandóság. Ahogy már a versenyévadban is többször kijelentettem, nagyon jól éreztem magam a Minardinál, és rendkívül jó kapcsolat alakult ki köztem és Paul Stoddart csapatfőnök között. Szeretném neki és a teljes Minardi-istállónak megköszönni a múlt évet; nagyon sikeres jövőt kívánok nekik abban a tudatban, hogy akár még dolgozhatunk is együtt. Sokat tanultam az elmúlt esztendőben, és szívesen versenyeznék egy újabb szezont a csapatnál, de nem mindenáron. Mind a technikai, mind az anyagi feltételek kapcsán több olyan tényező volt, illetve van, amely finomításra szorul, és amelyet tisztázni kell egy újabb szerződés aláírásakor. Jó feltételekkel nagyon szívesen versenyeznék 2005-ben is a Minardinál, de egyelőre úgy látszik, nem jön létre a megállapodás. Ez azt jelenti, hogy meg kell fontolnom azokat az egyéb lehetőségeket, amelyek, szerencsére, az elmúlt napokban egyre inkább körvonalazódni látszanak. A Jordant leszámítva csapatneveket egyelőre nem mondhatok, de több irányban is folytatunk nagyon biztató tárgyalásokat, és igazán érdekes lehetőségek is nyílhatnak számomra a közeljövőben. Természetesen amint konkrétum adódik, azonnal tájékoztatunk minden érdeklődőt, addig azonban a közvélemény türelmét kérjük.

Rick Gorne hozzátette, hogy a tengerentúlról is van érdeklődés Zsolt iránt.

- Az elsődleges célunk a megkezdett Forma-1-es pályafutás folytatása, de szerencsére az amerikai ChampCar-sorozatból is érdeklődnek Zsolt iránt. Mi azonban abban bízunk, hogy hamarosan megállapodásra jutunk a Forma-1-es karrier folytatása ügyében.

A Forma-1-es csapatok 2005-ös "kerete":

Ferrari: M. Schumacher, Barrichello.

BAR: Szato, Button.

Renault: Alonso, Fisichella

Williams: Webber, Pizzonia (?), Heidfeld (?).

McLaren: Räikkönen, Montoya.

Sauber: Villeneuve, Massa.

Toyota: R. Schumacher, Trulli.

Jordan: ?, ?.

Minardi: Albers, ?.

Red Bull: Coulthard, Klien és Liuzzi.

Baumgartner Zsolt
Baumgartner Zsolt
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.