Tanári géppisztoly magnószalagon

Birtokunkba került egy hangfelvétel, amelynek szövege az egyik kaposvári középiskola matematikaóráján hangzott el. A matematikát és fizikát oktató tanár így reagált Szita Károly ügyére:

1"...megmondom őszintén, vagyok annyira elfogult a Szita Károllyal szemben, hogy nem hiszem el. Ugyanis ez a valamikori volt titkos szerető, akkor nekem legalább tíz ilyen asszony, hölgy írhatna be, érted, aki azt hitte rólam, hogy a szeretőm volt. Nem volt! Értjük ezt? Tehát bárkiről ma Magyarországon bármit leírhatnak. Mert nem újságírók, hanem mocskos szarháziak. Értitek? Egyelőre. Mert az egy jó poén, hogy Szita Károly besúgó. Ilyen alapon én is az vagyok.

- Valójában nem tök mindegy, hogy mit csinált akkor? (Kérdés az egyik diák részéről.)

- Figyelj ide, azt kell megnézni, hogy most mit csinál, és utána megvizsgálni a dolgokat... Az újságírónak nincs joga addig rólam bármit leírni, amíg bírósággal nem tudja rólam bizonyítani. Ha a bíróság mondott rólam valamit, azt elfogadom. De ha csak pletykálnak rólam valamit, azt nem fogadom el, hanem géppisztollyal lelövöm az illetőt. (Hangos nevetés az osztályban.)"

Tudósítónk megkereste a hangfelvételen szereplő matematika-fizika tanárt, s azt kérdezte tőle: elismeri-e, hogy a fenti szöveg tőle származik? A tanár nem kívánta visszahallgatni a felvételt, az idézetekkel kapcsolatban pedig azt közölte: ami Szita múltját illeti, azzal kapcsolatban valóban ez a véleménye, nem hiszi el a híreszteléseket, s erről nem az óra alatt beszélt. A többi szövegrészről azt mondta: szerinte vélhetően a diákok manipulálták, mert ő ilyeneket nem mondott.

(A szöveget, amely a "http://users.freestart.hu/hercprv/harapofogo-ujsagiro.mp3" internetes címen elérhető volt, letöltöttük és a cikhez kapcsoltuk.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.