Egyeztetés a Fészekrakó program elemeiről

Kolber István tárca nélküli miniszter, a Fészekrakó program kormányzati felelőse kedden   vezető lakásügyi szakemberekkel folytatott megbeszélést a február 1-jén induló program elemeiről - közölte Galambos Tamás, a tárca nélküli miniszter sajtófőnöke.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint szakértői felvetésre a miniszter felkérte az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal (OLÉH) elnökét, mielőbb készüljön el egy átfogó és hozzáférhető adatbázis, amely az ország nagyvárosainak és kisebb településeinek aktuális lakásárait tartalmazza adás-vétel, illetve bérlés esetén.

A megbeszélésen szóba kerültek a fiatalok érvényesülését és első lakáshoz jutását megkönnyítő program előnyei, köztük az állami garanciavállalás, a szocpol emelése, a félszocpol - más néven otthonteremtési támogatás - bevezetése, valamint a lakbértámogatás.

A miniszter szólt a hazai lakáshelyzettel kapcsolatos további elképzelésekről, amelyek megvalósulása hamarosan várható, egyebek között a panellakások felújításának gyorsításáról is. Az idei évben várhatóan 27 ezer panellakás felújítása kezdődik meg a költségvetés támogatásával.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.