Sikertelen lett a BM-tender

Érvényes volt, de a "nem megfelelő pénzügyi feltételek miatt" eredménytelenné nyilvánította a "járművek előzetes eredetiségének hatósági megállapítását támogató központi informatikai rendszer kialakítására" kiírt tendert a BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatalának vezetője. A döntés után Urbán György lapunknak elmondta: értékelték és rangsorolták a négy pályázatot, de miután a szakmailag legjobb ajánlatot benyújtó konzorcium túlságosan nagy összeget kért a szolgáltatásáért, a pályázatot eredménytelenné nyilvánították. A hivatal egyelőre nem ír ki új pályázatot. Urbán úgy fogalmazott: az eddigi tapasztalatok figyelembevételével megvizsgálják, miképpen működtethető tovább az autólopások visszaszorítására eredményesen alkalmazott eredetiségvizsgálat.

A most érvénytelenné nyilvánított tendert karácsony előtt egy keszthelyi cég megtámadta a közbeszerzési döntőbizottság előtt. A cég szerint a kiírásban néhol irreálisan rövid határidőket szabtak meg. Az ajánlattételi felhívásban egyebek között az áll, hogy a nyertesnek a szerződéskötéstől számított nyolc héten belül az informatikai rendszert át kell adnia tesztelésre. Vagyis legkorábban február 28-án kezdődhetne meg a tesztelés, csakhogy a kiírás szerint március elsejétől a rendszernek működnie kellene.

A testület már meg is indította az eljárást, amely azonban a történtek után okafogyottá vált. Urbán szerint a beadvány nem veszélyeztette volna az eljárás sikerét. Komolytalan állításokat tartalmazott, s egy olyan cég nyújtotta be, amely nem is indulhatott volna a tenderen.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.