67 éves román kismama

Egyetemi tanár, 67 éves, és várhatóan két hónap múlva kettes ikrek boldog édesanyja lesz. Adriana Iliescu sztorija igazán nem mindennapi, hiszen ha évek óta dédelgetett anyasági terve valóra válik, világrekordot is dönt, túlszárnyalva Satyabhama Mahapatra nevű indiai sorstársnőjét, aki 65 éves korában fiút szült.

A bölcsészprofesszor kilenc éven át járta az orvosokat, s mindenféle mesterséges megtermékenyítési procedúrának alávetette magát, mert nagyon vágyott arra, hogy gyermeke szülessen. Amikor hét hónappal ezelőtt végre állapotos maradt, öröme határtalan volt.

- Mindig arról álmodtam, hogy anya legyek, s most életem legboldogabb időszakát élem, mert várom két lányom világra jöttét - jelentette ki.

Iliescu asszony derűlátó és tele van életkedvvel. Azt mondja, a családjában mindenki hosszú életű volt, így remélhetőleg fel is tudja majd nevelni gyermekeit. Célja elérése érdekében nem ismert lehetetlent: csaknem egy évtizeden keresztül állott hormonkezelés alatt, s végül egy magánklinikán végzett mesterséges megtermékenyítés nyomán fogant meg benne az új élet. Orvosai - akik állandóan felügyelik - úgy vélik, hogy a leendő kismama jó egészségnek örvend, s minden remény megvan arra, hogy lányai egészségesek legyenek.

Romániában az elmúlt években mintegy ezer lombikbébi született, a legidősebb Temesváron él, és nemrég töltötte be nyolcadik életévét.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.