Zöld összefogás a Margit-sziget védelmében

A Zöld Demokraták Szövetségének Kongresszusa felszólította a Nemzeti Sporthivatalt, hogy a margitszigeti uszodafejlesztéssel kapcsolatban állítson le minden megkezdett tárgyalást, egyeztetést, tervezést, és minden előkészületet, amelynek következtében a természet károsodásához vezető tényleges beruházás kezdődne.

A jelenlegi kivitelezési koncepció szerinti fairtás elfogadhatatlan a felelősen gondolkodó zöldszervezetek számára - áll a ZDSZ határozatában. A párt egységes zöld álláspont kialakítását kezdeményezte a margitszigeti uszodabővítéssel és a Margitsziget jövőjével kapcsolatban. Zöldkonferencia összehívását kezdeményezték hazai természetvédő, környezetvédő és egyéb zöld szervezetek részvételével. A Margitsziget Jövőjéért konferencia, tervezett időpontja január 8.

A ZDSZ ragaszkodik ahhoz, hogy "csak az egységes zöld álláspont kialakítása esetén képzelhető bármilyen további lépés akár a jelenlegi, akár bármely más jövőbeni helyszínen."

"Az egységes zöld álláspont figyelmen kívül hagyása esetén a Zöld Demokraták Szövetsége minden törvényes eszközt igénybe fog venni, hogy a beruházást és ezáltal a környezetkárosítást megakadályozza" - olvasható az állásfoglalásban.

(forrás: Zöld Demokraták Szövetsége)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.