Kránitz visszalép a második forduló előtt

Kránitz László, az MSZP jelöltje visszalépett a soproni időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulója előtt. Ezt maga a politikus jelentette be szerda délután tartott sajtótájékoztatóján, Sopronban.

Visszalépésének okairól szólva kijelentette: nem kíván a továbbiakban részt venni a kampányban, amelyet szerinte az első pillanattól durva, lejárató hangvétel jellemez. Megfogalmazása szerint döntéséhez jelentősen hozzájárult, hogy politikai ellenfelei választási csalással vádolták meg. Az ügy előzménye, hogy a Fidesz panaszt tett a helyi választási bizottságnál, mivel törvénytelennek tartja, hogy a választás második fordulója előtt néhány nappal az MSZP jelöltje 500 forintos vásárlási utalványokat ajándékozott az ágfalvi nyugdíjas találkozó résztvevőinek.

A múlt szombaton történtekkel kapcsolatban Kránitz László kijelentette: hibázott, bár jót akart. Szerdán kiadott nyilatkozatában úgy fogalmazott: "azt hittem, hogy Ágfalva nyugdíjasainak e jelképes ajándékkal jót tehetek (...) Hibáztam, mert nem gondoltam, hogy egy alantas politikai csapda áldozatává válok (...) Most pedig a látszatát is szeretném elkerülni annak, amivel vádolnak, hogy szavazatokat vásároltam". Annak ellenére, hogy az egyéni képviselői helyért folytatott versengésből visszalépett, Kránitz László továbbra is országgyűlési képviselő marad, mivel 2002-ben MSZP színekben területi listáról került be a parlamentbe.

A korábbiakban az MDF és az SZDSZ jelöltje jelentette be, hogy nem indul a második fordulóban. Eszerint november 28-án már csak négyen: a Fidesz, a MIÉP, a Jobbik jelöltje, továbbá egy független jelölt száll ringbe az egyéni országgyűlési képviselői helyért a Győr-Moson-Sopron megyei 7-es számú választókerületben.

Az időközi országgyűlési képviselő-választást azért írták ki, mert Szájer József, Sopron fideszes országgyűlési képviselője európai parlamenti képviselő lett, s ezért lemondott mandátumáról. A választás november 14-én tartott első fordulója érvénytelen volt, mert a választásra jogosultaknak kevesebb, mint a fele, csupán 31,9 százaléka adta le szavazatát.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.