"Globalizációkritika Marxszal és nélküle"

"ITT NÁDOR NEM TEREM" címmel október 1-jén indított nyilvános vitasorozatot a VÉDEGYLET és az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) a Nádor teremben (Budapest V., Nádor utca 32., I. emelet).

Október 29-én, péntek 18 órakor "GLOBALIZÁCIÓKRITIKA MARXSZAL ÉS NÉLKÜLE - Mi a különbség a marxi antikapitalizmus és az ökopolitikai rendszerkritika között?" címmel Szalai Erzsébet és Boda Zsolt tart vitaindítót. A vitavezető Lányi András író.

A vitasorozat szervezői az 1993-ben indult Liget Akadémiától, annak alapítóitól (Karátson Gábortól, Lányi Andrástól és a nemrég elhunyt Balassa Pétertől) eredezteti az általuk ébren tartott hagyományt. A Liget Akadémiát 1996-ban távolították el az Egyetemi Színpadról. Az Akadémia veteránjai nem adták fel illúzióikat: hisznek a szavak erejében, a megértés lehetőségében, az írástudók felelősségében.

A Liget Akadémián színvonalas, rendszerkritikus gondolkodást tanuló nemzedék tagjai közül sokan az ekkor megindult, Lányi András által szervezett humánökológiai képzésben találkoztak újra, ma hetilapok munkatársai, nemzetközi és hazai civil szervezetek vezetői, közgazdászok, biológusok, építészek, szakmájuk határain kívül is tekintő, alternatívákat kereső emberek. Ma a Rügyecskékben, a Magyar Természetvédők Szövetségében, a Fauna Állatvédő Egyesületben, a Zöld Fiatalok szervezetben, legtöbben a Védegyletben dolgoznak.

(Védegylet)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.