Iskolából loft otthon

Emelt szintű ellátást nyújtó idősek otthona működik két év múlva a nyáron megszüntetett zagyvarónai általános iskola épületében. A kivitelezésre és a működtetésre a miskolci Patrónus 2000 Kft.-vel köt szerződést Salgótarján önkormányzata. Magyarországon még gyerekcipőben jár a loft lakások létrehozása. Még a nagy budapesti ingatlanfejlesztők is most ízlelgetik ennek lehetőségét. Jellemzően üzemépületek magánlakásokká alakítását tekintjük loftnak, de egy-egy iskola lakótérré változtatása is ennek számít. A Patrónus 76 férőhelyes otthon kialakítására vállalkozik bruttó 458 millió forintos beruházásban. A képviselők két pályázó közül döntöttek a miskolci kft. mellett. A Patrónus egy miskolci bölcsődéből alakította ki az 1999-től működő Miskolc-Avas Gesztenyéskert Idősek Otthonát. A kft. pályázati anyaga szerint másfél millió forintos egyszeri díjat kell majd megfizetniük az otthon lakóinak, a havi térítési díj pedig 51 ezer forint.

Nógrádban 13 bentlakásos szociális intézmény működik 1577 férőhellyel, emelt szintű ellátást (amelyben a saját bútorral is berendezhető, egy-két férőhelyes lakrészhez konyha és fürdőszoba is tartozik) egyik sem nyújt. A megyében közel 600 időskorú várakozik jelenleg ápoló-gondozó otthoni férőhelyekre.

A loft a nyugat-európai és amerikai ingatlanpiac egyik kedvence, felhagyott gyárak, megszűnt iskolák épületében kialakított otthonokat jelent. Olyan sajátos hangulatú, beosztású lakást, amelyet nem lakótérnek használt épületben alakítanak ki.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.