A volt sásdi polgármester büntetőpere

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a pécsi ügyészség Sásd korábbi polgármesterét. Az ügy tárgyalása tegnap kezdődött el a pécsi bíróságon.

Mint arról lapunkban korábban írtunk, a Baranya megyei Sásd közgyűlése 2002 decemberében szembesült azzal, hogy a város polgármestere, K. Magdolna félrevezette a képviselő-testületet. A polgármester ugyanis azt állította, hogy a város tulajdonában lévő kht. elkészített több, a település jövője szempontjából fontos fejlesztési tervet. Ezért az önkormányzat mintegy 20 millió forintot ki is fizetett a kht.-nak. Utóbb azonban kiderült, hogy a tervek nem készültek el, s az amúgy is forráshiánnyal küszködő város értéktelen papírokra áldozta a pénzét. A támadások kereszttüzébe került polgármester 2003 tavaszán lemondott posztjáról, a képviselő-testület pedig feljelentette a város távozó vezetőjét. Ennek nyomán büntetőeljárás indult, s az ügy most jutott el a bíróságra. A per másik vádlottja a kht. ügyvezetője, P. Lőrinc. Az 51 éves budapesti férfit az ügyészség jelentős kárt okozó csalással és folytatólagosan elkövetett sikkasztással vádolja. K. Magdolna és P. Lőrinc a vádirat szerint összesen 33 millió forint kárt okozott Sásdnak.

K. Magdolna azt állította: nem tudta eldönteni, hogy a P. Lőrinc által benyújtott tervek használhatók-e. A tegnapi tárgyalást elnapolták, legközelebb az ügy tanúit hallgatja meg a bíróság.

Pécsi tudósítónktól

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.