Akciócsoport távolítja el a falfirkákat

A budapesti Churchill-szobrot elcsúfító vörös festék rendkívül makacs volt. Csak a hatodik kezelés után adta meg magát. Azon is túltett a Washington-szoborra öntött vörösesbarna lé: az antigraffitis akciócsoport csak többszöri próbálkozás után találta meg az eltávolítására alkalmas vegyszert.

A várost elcsúfító falfirkák és az épületeket ellepő sötét korom és piszok ellen már eddig is sikerrel alkalmazott Tensid termékcsalád gyártója és nemzetközi forgalmazója a közelmúltban képviseletet nyitott Magyarországon. A Churchill- és a Washington-szoborra locsolt festékek eltávolítása mellett a termékcsalád jól vizsgázott a nyáron az Astoria Szálló külső falfelületeinek megtisztításában is.

Oláh Gabriella, az angol cég magyarországi képviseletét ellátó kft. marketingigazgatója szerint termékükkel gyakorlatilag minden festékfajta eltávolítható. A szennyezett falfelületek megtisztítására széles körben alkalmazott homokfúvással ellentétben a vegyszer használata egyszerűbb, gyorsabb és alaposabb. A Churchill-szobor megtisztításakor azokat a festékmaradványokat is sikerült eltávolítani, amelyek még az előző rongáláskor kerültek oda, s az akkori tisztítással nem sikerült maradéktalanul eltávolítani.

A marketingigazgató által említett "bizonyos idő", ami alatt leoldják a festéket a fal-, fém és műanyag felületekről, a festék és a felület anyagától, a festék vastagságától és a festés óta eltelt időtől függően - fél óra és egy nap között változhat. Az antigraffiti-kommandó mintát vesz a megtisztítandó felületről, és a felkent festék oldására a leghatékonyabban alkalmazható vegyszert választja ki. Oláh Gabriella elmondta: ha a már létező termékek egyike sem bizonyul alkalmasnak a graffiti vagy a szennyeződés eltávolítására, az angol cég központi laboratóriumába küldik a mintát, ahol új "oldószert" kísérleteznek ki hozzá. Eddig egy héten belül mindenfajta festék és szennyeződés eltávolítására megtalálták a megoldást.

A cég ősszel átfogó antigraffiti-kampányba kezd, hogy segítse az érdeklődő önkormányzatokat a graffititól elcsúfított közterületek megtisztításában.

Nyáron tisztították meg az Astoria Szálló külsõ falfelületeit
Nyáron tisztították meg az Astoria Szálló külsõ falfelületeit
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.