Civakodó szépségversenyek

Bár vesztésre áll a bíróságon és az üzleti életben, Répás Lajos töretlenül állítja: az idén is megrendezi a Miss Hungary szépségversenyt.

Újabb cége ment tönkre a honi szépségversenybizniszben folyamatosan fel-feltűnő Répás Lajosnak. Ezúttal Miss Models nevű kft.-jére jár rá a rúd: a cég felszámolását az APEH kezdeményezte - mintegy hétmillió forintos kifizetetlen tartozás miatt -, de más kérelmezők is voltak. Igaz, az üzletember bízik benne, hogy meg tud állapodni a hitelezőkkel, már csak azért is, mert különböző cégek ötmillió forinttal tartoznak a Miss Modelsnek.

Több éve az üzeltember rendezi meg az egyébként 1985-ben indult Miss Hungary, illetve vele párhuzamosan a Miss Tini Hungary elnevezésű szépségversenyeket. Igaz, egy nemrég hozott ítélet megerősítette a Szabadalmi Hivatal korábbi döntését, amely visszamenőleg törölte Répásnak és jogelődeinek a Miss Hungary névre vonatkozó 1991-es bejegyzését. Akkor ugyanis arra már a nemzetközi Miss World-hálózatnak volt az egész világra vonatkozó jogosultsága. Az utóbbiakkal kapcsolatban álló Fásy Ádám nevéhez fűződik egyébként a Miss World Hungary, a Miss Universe Hungary és a Miss Europe Hungary szépségverseny. Bár Fásy ebben az ügyben nem kívánt nyilatkozni, úgy tudjuk, a "Miss" és a "Hungary" mindenféle változatának használatára jogosultnak tartja magát.

- A bíróság nem mondta ki, hogy mostantól nem rendezhetek Miss Hungaryt, így azt az idén is megtartjuk - szögezte le lapunknak Répás.

Az utóbbi időben megtartott rendezvények - például a Supermodel of the World, a Miss Bikini vagy legutóbb a Miss European Union - anyagi kudarcot hoztak. A Miss Supermodel háttereként megjelölt francia Ford Management ügynökség egyik elöljárója, Iris Minier például arról tájékoztatta lapunkat, hogy viszszavont engedélyük ellenére Répás felhasználta a nevüket. Répás szerint a Ford csak a rendezvény után bontott velük szerződést: ők ugyanis "rájöttek", hogy a Ford versenye "egy lehúzás", és ezért nem fizettek.

Az uniós csatlakozás napjára időzített Miss European Unionnak a Budapest Kongresszusi Központ adott otthont, a rosszmájúak szerint a teremben több volt a versenyző, mint a független néző. A zsűriben helyet foglalt a nemrég szabadult Tasnádi Péter is. Répás szerint a vállalkozó jó barátja, akinek a börtönévek után bizonyára jólesett a kikapcsolódás. Ez a rendezvény is veszteséges volt: "már csak a kivetítősök nincsenek kifizetve" - mondta erről.

Répás nem tagadja, jó ismerőse a jelenleg szabadlábon védekező Klivinyi Zoltán is, aki az idén néhány hónapig a milliárdos csalás gyanújába került Vertical-Invest szövetkezet háttérembereként volt előzetesben. Mi több, a 2002-es Miss Hungary szépségverseny második helyezettje az a Svecz Szabina volt, akit Klivinyi állítólag ott ismert meg, és aki később elnökként jegyezte az azóta tönkrement Vertical-Investet. Az üzletember egyébként cáfolta azt a sajtóhírt, hogy a Penthouse magazin Klivinyi érdekeltségi körébe tartozó kiadója szponzorálta volna a rendezvény. Ha már itt tartunk, az azóta szintén tönkrement Duna Profit Ingatlanszövetkezet plakátjai voltak kinn - mondta.

Répás úgy véli, van kiút: azt ígéri, hatékonyabb munkával, több szponzor felkutatásával a jövőben bizonyosan elkerülhetőek lesznek a mostanihoz hasonló kellemetlenségek. A Miss Hungaryt legalábbis, mint rendesen, szeptemberi kezdéssel az idén is megtartják. Ha pedig bezárulna minden kapu, biztos abban - mint egykori gépészmérnök, autóipari szakember, mi több - hangsúlyozza -, egykori MSZMP-párttag, ifjúmunkás KISZ-titkár -, nem lenne probléma felállni, és újrakezdeni mindent.

Répásnak és Fásynak június 28-29-én küldtük el cikkünk - sajnos még néhány tárgyi tévedést is tartalmazó - tervezetét véleményezésre. Legnagyobb meglepetésünkre a Színes Mai Lap július 7-i számában nemcsak az általunk felkutatott alapinformációt, hanem anyagunk nyelvi fordulatait, mi több, néhány - megjelent anyagunkban természetesen már nem szereplő - hibánkat is viszontláthattuk. Kérdésünkre egyik érintett fél sem ismerte el, hogy közreműködésével a szerző - Fecske Mónika - megjelenés előtt tudomást szerezhetett kéziratunkról.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.