Roham a loftokért

Erényt kovácsolunk a szükségből - állítja magabiztosan Lior Harari, az Engel Csoport magyarországi ügyvezetője. Szükség is van némi hitre, hiszen az izraeli cég új terméket kíván bevezetni a hazai lakáspiacra. Abban bíznak: a régi gyárépületekben kialakított loftlakások divatja lassan Magyarországot is eléri. Az Engel Csoport a hajdani Goldberger-gyár ipari műemlékké nyilvánított épületében tervezi több loftlakás kialakítását. A pontos szám még nem ismert, hiszen a lakások méretét és felszereltségét maximálisan a vevők igényeihez igazítják. Két tucatnál több azonban semmiképpen nem lesz. A négyméteres belmagasságú, hatalmas ablakokkal bevilágított különleges otthonok iránt máris nagy az érdeklődés, elsősorban a művészvilágból. A cég több százmillió forintot szán a csarnok újjászületésére, de a telek különleges adottságai - központi fekvés, könnyű megközelíthetőség, szép kilátás - miatt megéri a befektetés, a többletköltségek nyilván megtérülnek.

- Budapesten már nincsenek jó helyen lévő, üres ingatlanok. A befektetőknek mindenütt kompromisszumokat kell kötniük. Ráadásul egy értékes műemléképület beillesztése a zömében új házakból álló lakóparkba, még szakmai kihívásnak sem utolsó - magyarázza Lior Harrari, aki a külföldi példák ismeretében bízik a sikerben. A loftlakások árát a felszereltség határozza majd meg, de az ilyen lakásokat többnyire szerkezetkészen vásárolják meg, hogy belsőépítészek segítségével tegyék igazán egyedivé és különlegessé.

A 15 ezer négyzetméteres telken épülő óbudai Sun Palace lakópark első ütemében 270 új lakást adnak át, amelyek négyzetméterára 350 ezer forint. (A tárolók ára 220 ezer forint négyzetméterenként, a kétszintes mélygarázsban pedig 2,65-3,1 millió forintba kerül egy kocsibeálló.) A házakat 9000 négyzetméteres díszpark veszi majd körül. A lakóparkban élők kényelmét sportlétesítmények - uszoda, fitnesz, szauna - szolgálják, és ezek üzemeltetése nem terheli majd a közös költséget. A területen már megkezdték a bontást. Az első ütem kulcsrakész lakásait jövő év végén adják át, míg a második ütemben elkészülő loftlakásokat 2007-ben vehetik birtokba tulajdonosaik.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.