Ausztrál a világ szépe

A nemzetközi média figyelme néhány napja már egy ausztrál hölgyre irányult, amikor a dán trónörökös oltárhoz vezette. Szerdára virradóra pedig az ecuadori Quitóban rendezett Miss Universe szépségverseny zsűrijének döntése esett nyolcvan ország jelöltjei közül ausztrál lányra: a 20 éves, szőke hajú, kék szemű, 180 centiméter magas, mosolygó Jennifer Hawkinsra. A világ idei szépségkirálynője modell, táncos, sőt egy tánccsoportnak a koreográfusa is Sydneyben, ám láthatóan zavarban jött, amikor - már a koronával a fején - nyilatkoznia kellett. Pedig az amerikai multimilliomos David Trump, a szépségkirálynő-választás szervező-tulajdonosa nem fukarkodott a dicsérettel: "Jennifer a legszebb Miss Universe, akit sok-sok éve láttam".

Pedig mielőtt megkezdődött volna a kétórás zárógála - amelyet majd 150 ország televíziójában sugároztak, sok százmillió néző előtt - az ausztrál hölgy nem szerepelt az esélyesek között. A nyolcvan ország szépségkirálynői nagyestélyiben vonultak fel, majd tízen folytatták a vetélkedést, már bikiniben. Vélhetően ez döntött Jennifer, miként első udvarhölgye, az amerikai Shandi Finnessey javára. Az ecuadori lapokban közölt korábbi közönségszavazatok alapján favorizált Puerto Ricó-i Alba Reyes Santos a második udvarhölgy tiszte mellé elnyerte a legfotogenikusabb hölgy díját is. A zsűri harmadik udvarhölgynek Paraguay szépét, Yanina Gonzalezt, negyediknek a trinidadi Danielle Jonest választotta.

A festői környezetben lévő kiállítási központban megrendezett gálára 250 dollár volt a belépőjegy, s a 7500 férőhely meg is telt. Innen 15 kilométernyire, Quito központjában néhány órával korábban több száz ecuadori indián vonult fel, tiltakozva a mondén szépségverseny költségei ellen, mondván jobb célokra, a drámai szegénység enyhítésére kellett volna fordítani a dollármilliókat. A gálán Gloria Estefan kubai-amerikai énekesnő - aki elénekelte ezúttal is a Mi tierra című dalát - védelmébe vette a vetélkedőt, mondván "a szép nőknek meggyőző erejük van", s ezt kamatoztathatják is a szegények megsegítésében.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.