Különös hírzárlat a Kerepesi Park körül

Áthatolhatatlan falakba ütközik az, aki mostanában megpróbál bármit kideríteni arról, hogy mikor kezdenek neki a Kerepesi úti Ügető helyére tervezett óriási szórakoztató- és bevásárlóközpont építésének. A beruházó, a francia Bouygues-konszern párizsi központjában és magyarországi cégénél egyaránt elzárkóznak a felvilágosítástól. A csaknem harmincnégymilliárd forintos projekthez az építési engedélyt már régen megadta a józsefvárosi önkormányzat, ám a Nemzeti Lóverseny Kft.-nél még nem tudják, mikor kell elköltözniük innen a versenyeknek.

A Kerepesi úti Ügető helyére luxusszállót, irodaházakat, valamint bevásárló- és szabadidőközpontot tervezett a Bouygues Hungária Kft. A majdani építkezés területén egyelőre javában zajlanak a futamok. A terület akkor szabadul fel, amint átköltözhetnek a felújított Kincsem Parkba az ügető- és a (most Alagon zajló) galoppversenyek.

A Nemzeti Lóverseny Kft. és a Bouygues hajdani megállapodása szerint a korszerű versenypályának márciusra el kellett volna készülnie. Valami el is készült, de arról kiderült, hogy sok mindenben nem felel meg a szabványoknak. Pécsi István, a Nemzeti Lóverseny Kft. marketingigazgatója lapunknak elmondta: még semmit sem tudnak arról, hogy mikor költözhet az Ügető. A március óta eltelt fél évben kisebb-nagyobb alakításokat már elvégeztek a pályán, de még mindig nincs átvehető állapotban. A versenyeket egyébként két-három hét alatt át tudnák vinni, amint elkészül a Kincsem Park.

A Kerepesi úti területre már régen megkapta a Bouygues Hungária Kft. az építési engedélyt - tudtuk meg Wolford Ágnestől, a VIII. kerületi építésügyi hatóság vezetőjétől. Hogy pontosan milyen dátum szerepel a kiadott engedélyen, azt a köztisztviselő nem árulta el, és egyéb részletekbe sem bocsátkozott a dokumentum tartalmát illetően. A Bouygues-csoport budapesti irodájában mindössze a recepciósig jutottunk, aki közölte: a cégnél senki sem óhajt nyilatkozni a Kerepesi úti beruházásról. A hölgy - mint mondta - sem a cégvezető nevét, sem a telefon- vagy faxszámát nem adhatja ki, a munkatársunk által kért visszahívásra pedig egy hétig vártunk, hiába.

A százhúszmillió dollár (több mint harmincmilliárd forint) értékű Kerepesi Park beruházás fővállalkozóját, a francia Bouygues-konszernt párizsi tudósítónk is megkereste, ott azonban mereven elzárkóztak mindenféle nyilatkozattól azzal kapcsolatban, hogy magyarországi leányvállalatuk, a Bouygues Hungária miért késlekedik az Ügető helyére tervezett bevásárló- és szórakoztatóközpont építésével.

-Az ügyhöz újabb rendelkezésig nem kívánunk semmiféle kommentárt fűzni - mondták a tavaly több mint száznégymilliárd frankos (majdnem négybillió forintos) forgalmat lebonyolító francia vállalatcsoport építőipari részlegének, a Bouygues Batiment-nak a sajtóosztályán, ahol arra a kérdésünkre sem válaszoltak, hogy hozzákezdenek-e a beruházáshoz, vagy esetleg kiszállnak az üzletből. A francia cégtől arra sem sikerült választ kapni, hogy a Kerepesi Park körüli huzavona összefüggésben van-e más magyarországi érdekeltségeikkel. Például a leégett Budapest Sportcsarnok újjáépítésével, amelynek versenypályázatát tavaly a Bouygues nyerte el.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.