Volt apáca nyitja meg a melegkarnevált Sydneyben

Sydney ultrakonzervatív katolikus bíborosának, George Pellnek leszbikus unokahúga nyitja meg szombaton este a Gay és Leszbikus Mardi Gras-t, a világ egyik legnagyobb és leghíresebb homoszexuális karneválját, amelyre 400 ezer érdeklődőt várnak az ausztrál nagyváros Darlinghurst nevű melegnegyedébe.

"Büszke vagyok, hogy én nyithatom meg a karnevált, mivel az egyházon belül másodrendű emberként kezelik a homoszexuálisokat" - mondta a 63 éves Monica Hingston, volt apáca, aki már évek óta bensőséges viszonyban él egy másik "kivetkezett" szerzetesnővérrel, Peg Morannel. A két nő halad majd a 130 mozgó emelvényből álló színpompás farsangi felvonulás élén.

Az unokahúg a múlt hónapban nyílt levélben kérlelte Pell bíborost, hogy fogadja el a barátnőjéhez fűződő 19 éves viszonyát. Monica Hingston azt állítja, hogy eddig még soha nem vett részt a melegek híres sydney-i parádéján, idén azonban némi habozás után a részvétel mellett döntött, amit "politikai nyilatkozatnak" szán.

A bíboros rokonának jelenléte jótékony reklámot biztosít a melegfarsangnak, amely éppen kilábalóban van az elmúlt évek mély pénzügyi és szervezési válságából. A ma nagyszabású örömünnepnek számító melegfarsang 1978-ban indult, eredetileg a homoszexuálisok jogait követelő tüntetésként, amelyen számos embert letartóztattak. A vallási szatíra azóta is szerves része a rendezvénynek.

A leszbikus unokahúg részvétele a melegfarsangon nem hatotta meg Sydney zord bíborosát, sőt. Épp a minap jelentette be, hogy a jövőben az eddiginél is szigorúbb álláspontra helyezkedik erkölcs és szexualitás kérdéseiben.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.