Fliegauf új filmje a Berliner Zeitung közönségdíjasa

Fliegauf Benedek: Dealer című filmjéért megkapta a Berliner Zeitung című fővárosi lap 2500 euróval járó közönségdíját.

Fliegauf tavaly Wolfgang Staudte-díjban részesült a fiatal filmesek fórumán vetített Rengeteg című filmjéért, s a Berliner Zeitung olvasóiból álló zsűri - amint arról a lap hétfőn beszámolt - úgy találta, hogy az idén is az ő munkája volt a legjobb ebben a szekcióban.

Fliegauf filmjében minden szokatlan, mindenhez hozzá kell szokni. Lenyűgöz intenzív képeivel, amelyek a nézőt az első perctől kezdve hipnotizálják. Ha a néző enged a vonzásnak, egy napot, vagy egy egész életet él le a drogdílerrel, a kábítószer-kereskedővel. A fényképezés, a hangok, a fények tökéletes kompozíciót alkotnak. A film utat tör, köszönet a Dealer alkotóinak - olvasható a zsűri indoklásában.

Fliegauf Benedek a Dealerért megkapta a 35. Magyar Filmszemle rendezői díjat, valamint a legjobb forgatókönyvért járó díjat is.

A közönségvetítésekkel vasárnap véget ért 54. berlini filmfesztivál nagydíját a török származású német rendező, Fatih Akin nyerte Gegen die Wand (A fallal szembe) című alkotásáért. Ezüst Medvében részesült Daniel Burman az El Abrazo Partido című argentin film rendezője, s szintén Ezüst Medvét vihetett haza a film férfi főszereplője, Daniel Hendler.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.