Irán szerint nő a terrorizmus veszélye

Mohammed Khatemi iráni elnök tegnap arra figyelmeztetett, hogy az Irak elleni katonai akció táptalajt jelent a szélsőséges cselekmények és az erőszak számára - jelentette a Reuters az IRNA hivatalos iráni hírügynökséget idézve. Ezzel a háborúval az amerikaiak zöld jelzést adnak szélsőséges mozgalmaknak és az erőszak híveinek, akik aztán feljogosítva érzik magukat arra, hogy erőszakra erőszakkal válaszoljanak - jelentette ki Khatemi beszédében. A háború következménye ártatlan emberek halála, a szélsőséges cselekmények és az erőszak fokozódása lesz - idézte az IRNA iráni hírügynökség Mohammed Khatemi elnököt.

Nemzetközi erőfeszítést sürgetett háború leállítására, és azt hangoztatta, hogy a következmények "rosszabbak lesznek, mint a vietnami katasztrófa" hatása volt.

Az iraki háború miatt szent háborút hirdetett az Egyesült Államok ellen az oroszországi mohamedánok egyik vezetője, Talgat Tadzsuddin mufti. Az oroszországi muzulmánok rendelkeznek a megfelelő eszközökkel ahhoz, hogy nyomást gyakoroljanak az Egyesült Államokra.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.