Holnap elindulnak az uniós eljárások

Ezt állítja legalábbis a Bruxinfo. Lehet, hogy több eljárás is indul a jegybanktörvény miatt.

Hosszú vita Magyarországról: négy ország halasztaná Budapest megbüntetését

Az előre tervezettnél jóval hosszabb vitát folytattak az európai uniós tagországok pénzügyminiszterei hétfőn a Magyarország ellen túlzott államháztartási hiány miatt folyó eljárás keretében.

Júliustól olcsóbb lesz a roaming

Július 1-jétől még olcsóbb lesz külföldön mobilozni és mobilinternetezni.

Brüsszelnek nem tetszik a SZÉP-kártya

A SZÉP-kártya rendszere miatt kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen - jelezte Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára csütörtökön Hévízen.

Elhalasztották a vádemelést a Gyurcsányt is érintő Sukoró-ügyben

Harminc nappal meghosszabbították a vádelőkészítés szakaszát a Gyurcsány Ferencet is érintő, úgynevezett Sukoró-ügyben, így legkésőbb június elején kerülhet sor a vádemelésre – értesült a Népszabadság.

 

Annyi a Szép-kártyának? Itt az újabb kötelezettségszegési eljárás

Hiába győzködte hónapokon keresztül a kormány a SZÉP-kártya és az Erzsébet utalvány ügyében Brüsszelt, a tárgyalások kudarcot vallottak.

"A SZÉP-kártya rendszere miatt kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen. Ezt a vitát le fogjuk folytatni” – mondta a Világgazdaságnak Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Hozzátette: ennek ellenére tovább folytatják a SZÉP-kártya terjesztését. Kitért rá, hogy nem volt viták nélküli a rendszer elindítása, de minden várakozást meghaladóan – az április közepi adatok szerint – már több mint 500 ezer munkavállaló igényelte a kártyát. Csak szálláshelyre mintegy 6,5 milliárd forintot fordítanak a kártyabirtokosok, és az összeg az év során elérheti a korábban is remélt 20 milliárd forintot.

Mint ismert, az Európai Bizottság azért indított vizsgálatot a két cafeteria-elem ügyében, mert szerintük a szabályok sértik például a szolgáltatásnyújtás szabadságát. A két legfontosabb kifogás: a SZÉP-kártya egyes feltételei kizárják a vállalkozások bizonyos formáit, így például a külföldi vállalatok itteni fióktelepeit, valamint a kártyakibocsátónak banki háttérrel kell rendelkeznie.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.