Ez itt Budapest, építsen, amit csak akar

A főváros többé nem kívánja befolyásolni a beruházások építészeti megjelenését. A költségvetési radír kitörölte a tervtanácsot és az építészeti nívódíjat is.

Ne már, hogy a romkocsma legyen a magyar sikertörténet!

Kiváltképpen a romkocsmákat kedvelik a külföldiek Budapesten – örvendezett a Híradó, mintha valami olyasmiről adatott volna beszámolnia, amit elterveztünk, nekiveselkedtünk, megcsináltuk, és lám, be is jött.

Vádemelés Verók Istvánék ellen

Minden képviselő vádlott lett, aki igennel szavazott az Andrássy út 47. eladására.

Semmis az Andrássy 47. eladása

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen is semmisnek nyilvánította az Andrássy út 47. adásvételi szerződését. A lakók ennek az ellenkezőjét kérték.

Két part, tizenhárom állomás, plusz az akadályverseny

Ha másért nem érte volna meg végignézni a Duna tanösvényt, azért mindenképpen, hogy órákat lófrálhattam a Duna-parton a langyos kora estében.

 

Andrássy-negyed: Készül az érintett ingatlanok listája

Baán László kormánybiztos, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója elmondta, hogy június 30-ig kell az Ötvenhatosok terére tervezett MúzeumLiget koncepcióját a kormány elé terjesztenie.

Folyamatban van az Andrássy-negyed kialakításába bevonható állami ingatlanok és az ezekbe költöztethető múzeumok, kulturális intézmények listájának összeállítása, a MúzeumLiget és a megújítandó Városliget koncepciójának kialakítása - mondta el a témáról rendezett keddi sajtóbeszélgetésen Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár és Baán László kormánybiztos.

"Az Andrássy út és a kisföldalatti vonalát követve szeretnénk felmutatni Európa legizgalmasabb kulturális egységét" - beszélt az uniós forrásokból tervezett fejlesztésről az államtitkár. Szőcs Géza a készülő koncepcióról szólva elárulta: a sugárút környékén található állami tulajdonú épületekben méltó otthont kaphatna például a Néprajzi Múzeum, a Kassák Múzeum, a Vasarely Múzeum és egy vasúttörténeti park is.

Baán László kormánybiztos, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója elmondta, hogy 2012. június 30-ig kell az Ötvenhatosok terére tervezett MúzeumLiget, az ott elhelyezendő épületek, intézmények koncepcióját a kormány elé terjesztenie, majd a kabinet döntését követően a tervpályázat kiírásának határideje 2013. szeptember 30.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.