APEH dolgozói petíció a pénzügyminiszterhez

Közfelkiáltással hat pontból álló petíciót fogadtak el az adóigazgatási dolgozók demonstrációján résztvevők, amelyet a pénzügyminiszter nevében Pichler Ferenc, a tárca szóvivője vett át.

Horváth Csabára lecsapott az APEH

Horváth Csaba szerdai sajtótájékoztatóján azt firtatta, véletlen-e, hogy a kormányváltás előtt kap kézhez APEH-vizsgálatról szóló értesítést.

Még vár az APEH

Május 10-ig közel 2,079 millió szja bevallás érkezett az adóhatósághoz, mintegy 240 ezerrel több, mint egy évvel korábban, a május 20-i határidőig az APEH még 1,5 millió bevallást vár, ami azt mutatja, hogy az előző évekhez hasonlóan sokan az utolsó napokra hagyják az elkészítését.

Ellenőrzik a szocialista kormányok vagyonosodását

Akár egy-két hónapon belül végezhet az APEH a leköszönő kormánytagok vagyonosodási vizsgálatával, ennél tovább akkor nyúlik az ellenőrzés, ha a vizsgált vagyon tulajdonosa késlelteti a munkát, vagy olyan forrást jelöl meg a vagyon eredeteként, aminek az ellenőrzése időigényes.

Fehérítené az APEH a zugpókert

Az APEH elengedhetetlenül szükségesnek tartja a Nemzeti Szerencsejáték Stratégia megalkotását, az illegális pókerjáték felderítésében pedig együttműködne a rendőrséggel és a pénzügyőrökkel - derül ki a hivatal állapotáról készült helyzetjelentésből.

 

Alakulóban a V'POP-APEH

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) és a Vám- és Pénzügyőrség összevonásához szükséges módosításokat is tartalmazó törvényjavaslatot nyújtott be kedden az Országgyűlésnek Matolcsy György és Fónagy János.

A leendő nemzetgazdasági miniszter által jegyzett törvényjavaslat szerint a VPOP irányítását kormánybiztos venné át, aki "külön szervezeti egységet hozhat létre az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség egyesítésének előkészítése érdekében".

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.