A kutyák gazdit kérnek karácsonyra

Örökbefogadási napot tartottak az Illatos úti Állategészségügyi Telepen. A telep elhagyott, sokszor súlyosan bántalmazott kutyái azonban nem csak ezen a napon várják az örökbefogadókat, hanem az év minden egyes napján.

A Vigyél Haza Alapítvány 2008. december 14-én 10.00-13.00 óra között Örökbefogadó Napot szervezett az Illatos úti Állategészségügyi Telepen.

Az Alapítvány felkérésére kiemelkedő művészek közreműködésével naptár készült az Illatos úti ,örökbeadásra váró kutyákkal. A naptárak eladásának bevételéből közel 100 négyzetméter szigetelt gumiszőnyeget tudtak lefektetni az illatos úti telep külső kenneleiben. Ez a hőszigetelő réteg javítja az állatok hőérzetét a hideg téli napokban, így a telepen élő, gazdátlan kutyusoknak nem a hideg betonon kell feküdniük.

Az alapítvány munkatársai azon túl, hogy próbálnak javítani az Illatos úton elhelyezett állatok életkörülményein, elsősorban az elhagyott állatok gazdához juttatásán dolgoznak. Hisz a kutyák számára az lenne az igazi karácsonyi ajándék, ha az ünnepeket nem a telepen, hanem már családi körben, az új gazdájukkal tölthetnék. Ezért ismét örökbefogadási napot szerveztek az illatos úti telepen. Az örökbefogadók a kutyákat védőoltásokkal ellátva, féregtelenítve, külső élősködők elleni cseppel és mikrocsippel vehetik át, valamint pár napra elegendő kutyatápot is kapnak.

Az illatos úti telep elhagyott, sokszor súlyosan bántalmazott kutyái nem csak ezen a napon várják az örökbefogadókat, hanem az év minden egyes napján.

Ne feledjük, csak azok fogadjanak örökbe kutyát, akik az állatról élete végéig gondoskodni akarnak és tudnak, valamint átérzik a kutyatartás felelősségét. Hirtelen és átgondalatlan döntésünk következményeként az elhagyottságot már átélő kutya ismét az utcán, vagy éppen a telepen köthet ki...

forrás: Vigyél Haza Alapítvány

Menhelylakó - gazdára várva
Menhelylakó - gazdára várva
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.