Válságalap a családoknak?

Válságalap létrehozása azoknak a családoknak a megsegítésére, amelyek fölül elárverezik a lakást, illetve gazdaságilag ésszerű, emberileg pedig nem megalázó közmunkaprogramok elindítása - ezek a Gyermekszegénység Elleni Programiroda legfontosabb javaslatai a Bajnai-csomaghoz.

A jobboldali Magyarország

Kétségtelen, hogy a populizmus és a rendpártiság mélyen jellemzi a hazai jobboldalt – de ezt kiegészíti egyfajta demagóg, nemzeti színezetű antikapitalizmus (ami összeköti a jobboldalt a szélsőjobbal és a szélsőballal egyaránt), illetve a rend sajátos értelmezése.

Hazafiság törvényileg?

Hogyan lehet törvényileg kötelezni valakit nemzeti büszkeségre? Az már „ismerősebben cseng”, hogy be kell vezetni az iskolákban a hazafias nevelést, a honvédelmet, a nemzeti büszkeség kötelező oktatását.

Szeret a jobbos – hogy cseszné meg…

amióta Orbánék következetesen a maguk minőségét kenik ellenfeleikre, azóta „kiderült”: a liberálisok, a szocialisták a gyűlölködők, a fenekedők, míg ők csupa keresztényi szeretetből hazaárulóznak, bankárkormányoznak, helytartótanácsoznak.

Szabó Miklós aktualitása - IV.

A magyar szélsőjobboldaliság leglényegesebb problémája a ma is rendkívül erős antiszemitizmus. Ez az az előítélet, amelyet ha politikailag fogalmaznak meg, eleve szélsőjobboldaliságot jelent.

 

A konzervatív jobboldal teljes csődje

Nem csak a gazdasági életet tépázza krízis a kontinensen, jól kivehetőek a politikai válság félreérthetetlen jele is – írja az olasz nyelvű svájci lap, Corriere del Ticino. Berlin, Párizs, London és Róma konzervatív kormányai sorozatos botrányokkal hívják fel magukra a figyelmet, a koalíciós pártok egymás torkának esnek, s az ügyek intézése helyett energiáikat intrikákra fecsérlik.

A balközép erők még mindig légüres térben élnek, s annak az izolációnak a kényszerű következményeit kénytelenek elviselni, amely a '90-es évek ihletett és energiával telt lendületének elvesztése okoz.

A leglátványosabb mégis a konzervatív jobboldal teljes csődje és e pártok elitjének az alkalmatlansága a vezetésre. Mindenfelé csak kényszerkoalíciókat lát az ember és teljes tanácstalanságot, ami a gazdasági krízis hatékony megfékezésének lehetőségeit illeti. Botrányok és ismét csak botrányok, küzdelem a hatalomért és annak megtartásáért, politikai bizonytalanság - ez a közös jellemzője azoknak az országoknak - Németországnak, Franciaországnak, Nagy-Britanniának és Itáliának -, amelyek ma az Európai Unió legmeghatározóbb államai - írja a globusz.net.

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.