A kínai befektetések tízezer embernek adnak munkát Magyarországon

A múlt évben a kínai-magyar áruforgalom 7,9 milliárd dollárt tett ki, ebből 2 milliárd volt a magyar export, a kínai tőkebefektetések nyomán pedig mintegy tízezer munkahely keletkezett Magyarországon - mondta az "Ázsia Európa felé tart" című konferencián Kao Csien (Gao Jian) nagykövet szerdán Budapesten.

Kínában népszerűbb a kapitalizmus, mint Amerikában

Kínában népszerűbb a kapitalizmus, mint az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Franciaországban és egy sor más államban, ahol jóval mélyebben gyökerezik a szabadpiaci kapitalizmus, mint a kommunista vezetésű ázsiai országban - mutatta ki egy szerdán megjelent felmérés.

Egy lista, amelyen Kína megelőzte Spanyolországot

Kína tavaly megelőzte Spanyolországot, így a harmadik helyre került a legtöbb külföldi vendéget fogadó országok rangsorában - közölték az Idegenforgalmi Világszervezetnél (UNWTO).

Kína is hazavitte állampolgárait Egyiptomból

Kína hétfőn két repülőgépet küldött Egyiptomban tartózkodó állampolgáraiért - közölte a pekingi külügyminisztérium.

Kínaiaké a BorsodChem

A kínai Wanhua Industrial Group 1,23 milliárd euró értékű tranzakcióval a kazincbarcikai BorsodChem 96 százalékos tulajdonosa lett a hétfőn aláírt megállapodás szerint - jelentette be Jason Ding, a Wanhua Industrial Group elnöke.

 

A kínai Wanhua megszerezte a Borsodchemet

Tegnap este aláírták a Permira Alapok, a Vienna Capital Partners és a kínai Wanhua Industrial Group közötti szerződést, amelynek értelmáben az ázsiai vállalat tulajdonába került a Borsodchem 96 százalékos részvénycsomagja.

A Wanhuának már egy meglehetősen agresszív folyamat következtében már eddig is volt 38 százalékos részesedése a kazincbarcikai társaságban. Így most ezt „egészítették ki" - jelentette be ma Jason Ding, a kínai társaság vezérigazgatója. Hogy a tegnapi megvásárolt 58 százalékért pontosan mennyit is fizettek, azt a vezérigazgató nem árulta el, csupán annyit jegyzett meg, hogy a teljes tranzakció 1,23 milliárd euró volt.

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.