Ötvenezren a Nolrandival találtak rá az Igazira

Aki még keresi a társát, annak az új évi fogadalmak között az első, hogy jövőre megtalálja az igazit. Talán épp a Nolrandival sikerül.

Gyógyító kábítószerek

Drogoktól remélnek segítséget az orvosok súlyos, gyógyíthatatlan betegeiknek.

Nem egyszerű ez...

Nagyon sokféle értelmezése jelenik meg a családon belüli erőszaknak, és az egyik problémát éppen az okozza, hogy tisztázatlanok a definíciók, a határok, a keretek, amiben valóban szerepet játszik - más országokban is -, hogy nem sok párt vállalja fel ezt a kényes és nehezen kezelhető területet.

A magyarok nyilasai

Európában nem értik, hogy az a nép, amely kiváló tudósok és művészek százait adta a világnak, hogyan juthatott el Morvai Krisztináig... Európa nem érti és csodálkozik. Mi magyarok sem értjük, de mi már szinte semmin sem csodálkozunk.

Hárommillió szingli nem találja egymást?

Egész iparág épült az egyedülállókra. Egyszemélyes készételek, magányos szívekre specializálódott utazási irodák, filmek, szakácskönyvek.

 

A gazdasági válság jótékonyan hat a randizásra

A decemberi-januári időszakban soha nem látott mértékben növekedett a Nolrandit is üzemeltető Randivonal látogatóinak száma. Két hónap alatt több mint harmincezer új felhasználó jelent meg a hazai legnagyobb társkereső oldalon. A regisztrálók között az átlagosnál magasabb a diplomások és a vezető beosztásúak aránya. A szakértő szerint a gazdasági válsághoz társuló aggodalmak állnak a növekvő online társkeresés hátterében.

A korábbi években is jellemző volt, hogy a Karácsony és Valentin-nap közötti időszakban a szokásosnál 6-8 százalékkal többen regisztráltak az oldalon, ám idén 20 százalékkal többen kapcsolódtak a Randivonalra, mint egy átlagos hónapban. Lőrincz László közgazdász-szociológus, a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézetének kutatója megerősítette az oldal üzemeltetőinek tapasztalatát, amely szerint december közepétől világszerte megnő az ismerkedési oldalak látogatottsága. Ennek legfőbb oka, hogy a téli ünnepek idején érzik legmagányosabbnak magukat az egyedülállók.

Az egzisztenciális bizonytalanság általában felerősíti az igényt a stabil párkapcsolat iránt. Ez állhat a Randivonalon tapasztalt tömeges regisztrációk mögött. Amikor az átlagosnál többen érzik úgy, hogy megszokott életszínvonaluk veszélybe kerülhet, megnő az igény a biztos partner, segítő társ iránt. Mindez azzal párhuzamosan történik, hogy a pénzügyi nehézségek idején felértékelődik az internetes társkeresés szerepe a hagyományos ismerkedési lehetőségekhez képest. Nemzetközi példák is igazolják, hogy az emberek először mindennapi luxus kiadásokról mondanak le, amilyen például a szórakozóhelyek belépői és az ottani fogyasztás. A személyes ismerkedési lehetőségek beszűkülnek, így kerülnek előtérbe az online társkeresők.

A társadalomkutató összevetette a Randivonal korábbi, közel 800 ezer felhasználójának társadalmi-demográfiai adatait az újonnan regisztráltak jellemzőivel. A decemberben és januárban belépett felhasználók az átlagosnál többen határozták meg magukat szellemi szabadfoglalkozásúként, felsővezetőként és nőtt a 400 ezer forint feletti keresettel rendelkezők aránya is. Csökkent viszont a tanulók és a házasság mellett ismerkedők aránya. Mindez azt a feltételezést erősíti, az átlagnál jobban élők körében okozott komolyabb szorongást a válság lehetősége. Sokan közülük azt érezhették, hogy megszokott egzisztenciális biztonságuk veszélybe kerülhet, ezért kezdtek stabil érzelmi partnert keresni.

Statisztikák szerint a téli időszak hagyományosan az intim együttlét ideje is. Sokat idézett adat, hogy az USA-ban jellemzően szeptemberben születik a legtöbb gyermek, ám az kevésbé köztudott, hogy Magyarországon is az augusztus szeptemberi időszakban a legmagasabb a születések száma. Jövőre talán kiderül, a gazdasági válság jótékony hatást gyakorol-e az ország demográfiai helyzetére.

Neked már van partnered?

Csókrekord
Csókrekord
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.