Konkrét gyanú a Deutsche Telekom elnöke ellen

A Deutsche Telekom AG nyolc vezető tisztségviselője, köztük jelenlegi elnöke ellen folyik nyomozás a balkáni leányvállalatoknál történt vesztegetés gyanúja alapján.

Csökkenő Magyar Telekom-számok

A Magyar Telekom tavaly közel 20 százalékkal kevesebb, mintegy 64 milliárdos nyereséget ért el.

Máshol költi el a pénzét a Deutsche Telekom

A Deutsche Telekom az amerikai mobil részlegének értékesítése után Európában vásárolna eszközöket, elsősorban lengyel piaci akvizícióban gondolkodnak, de az opciók között van az osztrák és a holland vezetékes piacon való terjeszkedés is - írja a Bloomberg.

Bevásárolt a Deutsche Telekom

Deutsche Telekom, a Magyar Telekom legnagyobb részvényese 546 millió euróért megvásárolja a GTS Central Europe (GTS) infrastruktúra-alapú távközlési szolgáltatót – közölte a társaság.

Cseh ághoz kerül a Magyar Telekom

A Deutsche Telekom cseh ágának irányítójaként ismert holland CMobil B.

 

A Deutsche Telekom IP-hálózatra 'áll át' Európában

A Magyar Telekom Nyrt. tulajdonosa, a Deutsche Telekom (DT) átalakítja hagyományos vezetékes hálózatát a következő években, és Internet Protocol (IP) technológiájú hálózatot épít ki európai érdekeltségeinél - jelentette be a DT hétfőn a barcelonai Mobil Világkiállításon (Mobile World Congress - MWC).

Claudia Nemat, a DT igazgatótanácsának tagja a cég barcelonai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az átalakítással a távközlési vállalat egy olyan pán-európai hálózatot hoz létre, amely egyesíti a mobil kommunikációs és a vezetékes technológiát.

A DT leányvállalatai közül elsőként a Makedonski Telekomnál épült ki 100 százalékosan az IP hálózat. A tervek szerint 2014 végéig Szlovákiában, majd a következő évben Horvátországban és Montenegróban valósul meg az új technológia, Magyarországon pedig 2016-ban várható a kiépítése. 2018 végére Romániában, Görögországban és Németországban vezetik be a teljeskörű IP-technológiájú integrált hálózatot.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a DT, amely jelenleg csaknem az összes európai leányvállalatanál nyújt negyedik generációs LTE szolgáltatást, és Magyarországon az elsők között vezette be ezt a technológiát, már teszteli az LTE adatátvitel továbbfejlesztett változatát. Az LTE hálózat most 150 mbit/secundum sebességre képes, teszt környezetben azonban 580 mbit/secundum sebességet sikerült elérnie a DT-nek.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.