"A cellájában is csadort vagy burkát húzna..."

„Míg a hobbiállatok (halak, madarak) csak természeti környezetet pótolják, addig a macskát lehet simogatni, így az anya-gyermek kapcsolatot helyettesíti, a kutya pedig akár az emberi társaságot is, mert épp azokat a szociális kapcsolatokat imitálja, tartja karban, amelyeknek a hiányától leginkább szenvedünk.” (Csányi Vilmos)


”A Szimpla Szingliket a felelősségvállalás, valamint a privát, érzelmi kommunikációjuk mértéke szerint további alfajokra oszthatjuk: Petszinglik és Plantszinglik. Természetesen ezeknek is van Dinki megfelelője. Az állattartó, azaz Petszinglik kísérleteznek az önálló élőlényért való felelősségvállalással - ha Dinkik, akár kettővel is - de a "növényesek" csak természeti környezetet próbálnak teremteni, emberi érintkezést már nem igényelnek otthonukban. Bár állattól - még ha az állat kutya is - nehéz a normális pszichés működéshez szükséges napi 17 emberi érintést beszedni. Ennek hiányától borul meg ugyanis leginkább a szingli. Képzeljünk el például egy napot nulla érintéssel lenyomó hivatali Burkaszinglit.

A Szingli valójában nem alkalmazkodik, főleg ha már Gerontoszingli. Miért is alkalmazkodna, úgy megszokta már, és ezen a lejtőn - különösen ha már túlért a biológiai továbbörökíthetőségen - már legfeljebb csak Burkaszingli lehet. A cellájában is csadort vagy burkát húzna, hiszen olyan mindegy már. Savanyodik és önsajnálkozik. Szidja a férfiakat: „Állat mind, ezért kellett szinglinek maradni, mert mind csak azt akarja.”

De minden Burkaszingliből lehet még Amazonszingli, ha rájön, hogy előnyt kovácsolhat sajátos helyzetéből. És fogyaszt nagy mennyiségben. Férfiakat is. Az Alfahím Szingli és alfanőstény párja, az Amazonszingli például Dinki szövetséget köthet, és ha utódgondozásra is vállalkoznak, akkor már csak presztízs harcaikat kell megvívni, hogy ki kezd, ki az első. Ki élvezi jobban a szingli lét előnyeit, ki keres többet, ki mennyire, és milyen körülmények között éli ki promiszkuitását. Ami az utódgondozás röpke időszakát leszámítva mindkettőre jellemző lehet. Ez a szeretőtartás, vagy egyéb csoportos helytelenkedés melegágya, de erről szó se essék, hiszen az utódgondozást kicsit sem szolgálja.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Említsük meg továbbá a Skeletonszinglit, és a Fatszinglit. Az egyik éhezéssel, a másik zabálással tartja egyensúlyban magát, vagy borítja fel folyamatosan egyensúlyát. A Fatszinglinek már csak a zsír maradt, számuk a legnagyobb a Gerontoszinglik között. Ők a telített zsírsavak hedonizmusában teljesednek ki egyedül - mint Szinglik.

Jól működhetnek az Elvált Szinglik, mint alternatív életmódmodellt képviselők. Ha nem torzsalkodnak a gyereken vagy az előnyökön. Ahol mindkét szingli sajátos életmódját megtartva részesülhet a gyermekáldásból. Ha dinkisednek, akkor négy Szingli és a mögöttük álló családok harmonikus együttműködése által még a válás okozta sérülések is minimalizálhatók, és gyakran a Horda maga is szívesen részt vesz a csoportos nevelésben. Ha Yuppigeci Alfahím vagy Amazonszingli egyikük, akkor persze odahagyja az utódot, aki talán jobban is jár azzal, hogy nem egy ilyen geci Szingli neveli fel hazug Dinki párban.

Kevéssé megbecsült tagja a Szingli Hordának a Parazita Szingli - aki emellett lehet Burkaszingli vagy akár Alfahím Szingli is -, de életmódjának lényege az, hogy a háztartásvezetésen - jó esetben a rezsibe való beszálláson túl - mással ne kelljen törődnie. Ha jófej, legalább nem szarja le az őt el sem engedő, vagy újra befogadó szüleit, ha már így alakult, hogy szingli. Magán kívül senki iránt felelősséget nem tud vállalni, és képtelen alkalmazkodni, szeretni. Ami nélkül társat találni kissé bajos. A Parazita Szingli is lehet Pet vagy Plant, sőt Parazita Dinki is. Ha hazaköltöznek valamelyikük szüleihez. A rejtőzködés miatt nehéz a Szingli Horda tagjainak pontos felismerése: ebben a csúcsragadozó a Parazita Szingli, neki a valódi lételeme a rejtőzködés. El kell rejtenie szingliségét és parazitaságát is. Neki van a legnagyobb félnivalója, hogy lusta, parazita szingli gecinek lássák. Mert gyakran leginkább az is.

Nagycsaládos Szinglik és Homodinkik

A Szingli Hordába tartoznak a Nagycsaládos Szinglik is. Ehhez  persze - ha házvezetésre nem telik, vagy nincs a háttérben népes, támogató család - akkor általában az egyik szereplőnek cselédsorba kell süllyednie, hogy a másik folytathassa horda életmódját. A Nagycsaládos Alfahím szingli tehát ugyancsak csúcsragadozó, de önző geci.

Ha az élvezetek mennyiségét - amelyet a meleg szubkultúra is támogat - és a fogyasztás mennyiségét vesszük tekintetbe, akkor a Nagycsaládos Alfahím Szingliknél már csak a Homodinkik a fejlettebb csúcsragadozók. Ráadásul az érzelmi életük is kielégítőbb lehet, mint a klasszikus családmodellel kísérletező szimpla szingliké, vagy az örökös háborúságba kényszerülő Nagycsaládos Szingliké, akiket folyamatos bűntudat kell gyötörjön, hogy míg az asszony a gyerekkel meg a háztartással küszködik, ők egyre csak élik az Alfahím Szinglik vidám életét. Legfeljebb munkamániásnak maszkírozzák magukat, hogy a nap 16 órájában mindig mondhassák: „Dolgozom drágám, hogy nekünk jobb legyen!”

folytatjuk...

Vándor és hű társa egy spanyol zarándokúton - akár az emberi társaságot is helyettesíheti
Vándor és hű társa egy spanyol zarándokúton - akár az emberi társaságot is helyettesíheti
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.