Kábító tendenciák

Minden ötödik középiskolás próbált már ki valamilyen illegális tudatmódosító szert – a legális, ám legalább annyira káros alkoholról nem is beszélve –, miközben csak kevés szülő van tisztában a kábítószer-fogyasztás észlelhető tüneteivel és az egyes drogok hatásaival.

Művészi elmezavar

Az alkotás nem egészen normális elmeállapot.

Optimális plasztika

A plasztikai sebészet és az invazív szépségkezelés (beauty treatment) megítélése Magyarországon még nem osztatlan.

Tudós nők

Magyarországon tizenegyedik éve pályázhatnak a L’Oréal–UNESCO A Nőkért és a Tudományért program ösztöndíjaira az élet- és az anyagtudományok területén kutatást végző tudós nők.

Világra jövetel

Milyen eséllyel indul az életben egy Magyarországon születendő csecsemő? Miről dönthet és milyen ellátást kap egy kórházban szülő anya? Milyen a hazai ellátás színvonala nemzetközi viszonylatban? Az idén augusztus közepéig tartó az Év Szülészete-szavazás kapcsán a szervező gyermek-egészségügyi portál szakértői öszszevetették a WHO nemzetközileg mérvadó ajánlásait az aktuális hazai gyakorlattal.

 

Fényszűrés

Másfél millióan még soha nem vettek részt szemvizsgálaton, miközben Magyarországon a lakosság felének lenne szüksége valamilyen látáskorrekcióra. Októberben két dolgot is tehetünk a szemünk egészségéért: együnk sok sütőtököt, és menjünk el egy ingyenes vizsgálatra.

A Magyar Látszerész Szövetség szervezésében és a hazai optikusok aktív részvételével idén egész októberben ismét megrendezésre kerül a „Látás Hónapja” rendezvénysorozat, melynek keretében az országos akcióban részt vevő több száz vizsgálati ponton ingyenes látásellenőrzést és szaktanácsadást kapnak az érdeklődők.

A kampány szakmai hátterét a Magyar Látszerész Szövetség és a Magyar Optikus Ipartestület biztosítja, arany fokozatú támogatója a Béres Gyógyszergyár.

A Látás Hónapja ingyenes szűréseivel igyekeznek felhívni a lakosság figyelmét olyan szembetegségek kialakulásának lehetőségére, mint például az időskori makuladegeneráció (AMD), amely kezeletlenül a látás elvesztéséhez vezethet. Az AMD kialakulásának, illetve előrehaladásának megelőzésében fontos szempont a folyamatos ellenőrzés mellett az egészséges táplálkozás és életmód, valamint a megfelelő vitaminok pótlása táplálékkiegészítőkkel.

A kampányban részt vevő üzletek listája és további információk: www.latashonapja.hu www.beres.hu

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.