Kábító tendenciák

Minden ötödik középiskolás próbált már ki valamilyen illegális tudatmódosító szert – a legális, ám legalább annyira káros alkoholról nem is beszélve –, miközben csak kevés szülő van tisztában a kábítószer-fogyasztás észlelhető tüneteivel és az egyes drogok hatásaival.

Művészi elmezavar

Az alkotás nem egészen normális elmeállapot.

Optimális plasztika

A plasztikai sebészet és az invazív szépségkezelés (beauty treatment) megítélése Magyarországon még nem osztatlan.

Tudós nők

Magyarországon tizenegyedik éve pályázhatnak a L’Oréal–UNESCO A Nőkért és a Tudományért program ösztöndíjaira az élet- és az anyagtudományok területén kutatást végző tudós nők.

Világra jövetel

Milyen eséllyel indul az életben egy Magyarországon születendő csecsemő? Miről dönthet és milyen ellátást kap egy kórházban szülő anya? Milyen a hazai ellátás színvonala nemzetközi viszonylatban? Az idén augusztus közepéig tartó az Év Szülészete-szavazás kapcsán a szervező gyermek-egészségügyi portál szakértői öszszevetették a WHO nemzetközileg mérvadó ajánlásait az aktuális hazai gyakorlattal.

 

Beindít a szex?

Tartja magát a közhiedelem, miszerint az utolsó napokban a kiadós szex jó eséllyel beindítja a szülést. Vagy a jó szex kiadós eséllyel...? Sajnos nem igaz egyik sem. A mérvadó nemzetközi szaklapban (International Journal of Obstetrics and Gynaecology) közölt malajziai tanulmány szerint egy ezer terhes nő bevonásával végzett vizsgálat megcáfolta a városi legendát. Az egyik csoportnak azt mondták, hogy ha az utolsó trimeszterben rendszeres házaséletet élnek, az nagyobb eséllyel indítja meg a szülést, és könnyebb vajúdást eredményez.

A kontrollcsoportnak csupán annyit mondtak, hogy nem tilos és biztonságos a szex terhesen is. A teszt részeként rendszeresen vezetett házassági naplókból kiderül, hogy az első csoportba tartozó nők ugyan mérhetően többet szeretkeztek, mégsem mutatható ki statisztikai összefüggés a nagy pocakos szex és a vajúdás beindulása között. Végre egy tuti helyzet, amikor a papás-mamásnak nem lesznek következményei!

Következmények nélkül
szerelem, szexualitás
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.