Pokorni: nem maradhat, ahogy most van

A finn oktatási példa bemutatásán Pokorni Zoltán a magyar helyzetről talált kemény szavakat.

Irreálisan sok a hittanos

Az általános iskolákban irreálisan sokan választották a hittant, többször annyian, mint amennyi a rendszeresen vallásgyakorlók aránya a társadalomban – hangsúlyozza Kamarás István egyetemi docens, oktatáskutatással is foglalkozó vallásszociológus.

Pető Péter: Nevetéstan

Jelentőségéhez képest meglehetősen visszafogott figyelmet kapott a közlemény, amelyben a KDNP becenevet viselő politikai szervezet a többi közt azt is leszögezte: az állam felelősséget vállal a gyermekek neveléséért.

Áttörnék a hallgatás falát

Áttörni a félelem és a hallgatás falát – ez volt a fő üzenete annak a szombat délutáni, Őszi nagytakarítás az oktatásban címmel meghirdetett tüntetésnek, amelyet a főleg tanárokból és szülőkből álló Hívatlanul csoport szervezett.

Tankönyvpiac: Csak egy maradhat?

Egy 2,6 milliárd forintos pályázatot írtak ki, amely az államosítás kezdete lehet.

 

A szerk: Erőszakértő

Erőszakmentességre kérte Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a szombati tüntetőket. A cinikus közlés nem okozhatott meglepetést, legföljebb az, hogy azzal nem Sz. Ferenc jelentkezett.

Ő volt az, aki a Fidesz székházánál rendezett márciusi demonstráció alkalmával az objektumot védte az ingatlant elfoglaló aktivistáktól, s akciója keretében néhány diákot megráncigált. Egyebekben pedig tíz évet ült börtönben, ami ebben az új rendben azt jelzi: alighanem rajongója Gandhi erőszakmentességet hirdető tanainak. Miként a teljes kormánypárt, amely az utóbbi időben minden olyasmit erőszakként és maffiamunkaként tálal, ami nem a tagjaihoz kötődik.

Talán nem kell sokat várni, és a fideszes választási csalást bizonyítottnak találó bíró figyelmét is felhívják arra, hogy ideje a béke pártjára állnia. Az elhangzottakból ugyanis az következik, hogy azok, akik közügyekben véleményt mondanak, s értékelésük nem esik egybe a késő orbánizmus ideológusainak aktuális álláspontjával, erőszakra készülnek, épp ezért Kocsisnak prevenciót kell alkalmaznia. Így esik meg, hogy azoktól a békés tüntetőktől kér erőszakmentességet a politikus, akik az iskolarendőrség eltörlését követelik.

Meg a közoktatási káosz felszámolását. Igaz, ennek egyetlen módja a kormány leváltása, mert úgy tűnik, a rendszertelen őrültségek jogszabályba foglalása Or bán Viktor álma volt, így a kormányfő nyilvánvalóan elégedett a történtekkel. Csak gyorsítana a tempón. Nem véletlenül: ha az átalakítás eléri a célját, akkor alig marad olyan, aki elgondolkodik azon, hogy miféle emberek irányítják az országot. A mű elkészültével pedig Sz. Ferenc lesz a béke, a békésen tüntető pedagógus pedig a háború jelképe.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.