Távol tartás

Azt gondolná az ember, hogy árvíz idején tényleg mindegy, mindegynek kell lennie, hogy ki milyen pártállású, van-e politikai konfliktusa a másikkal. A jobbnak és balnak ilyenkor csak annyi jelentősége lehet, hogy a folyó melyik oldalán kell védeni a töltést.

Az elmúlt napokban ezt a magyar politikai élet szereplői parlamenten kívül és belül többé-kevésbé be is tartották. Létrejött az igazi összefogás, ami természetes is. Ha nem is töltött együtt homokzsákot Gyurcsány Ferenc és Budaházy György, legalább nem lökték le egymást a gátról. Úgy látszik azonban, hogy van valaki, akit a kormányzó erő még a legnagyobb veszélyhelyzet idején is semmibe vesz, és úgy tesz, mintha nem is létezne. Tétényi Évát, Esztergom polgármesterét, az árvízzel leginkább veszélyeztetett települések egyikének vezetőjét a nagy árvízi összefogás irányítói arra sem méltatják, hogy beavassák a védekezési terveikbe.

Miközben ő néha már az ár ellen szervezte a védekezést, kuncsorgott, hogy megtudjon valamit arról, hogy a városát hogyan igyekeznek megóvni az ártól. Tudtuk, hogy Esztergom bűnös várossá vált a Fidesz szemében azzal, hogy Meggyes Tamást nem választotta újra polgármesternek, és Esztergom megbüntetésére semmi sem drága, ott tesznek keresztbe a városnak, ahol csak tudnak. De hogy ez az árvíz alatt is folytatódik, azt a már sok mindenhez hozzászoktatott esztergomiak sem gondolták, hiszen ilyenkor teljesen természetesnek kellene lennie, hogy a város vezetésével forródróton tart kapcsolatot az árvízi védekezés vezetése. Ennek az ellenkezője történt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.